SLAM! vår 2014

slam2014var

på Cafeteatret:onsdag 15. januar
onsdag 19. februar
onsdag 26. mars
torsdag 1. mai
onsdag 21. mai
onsdag 11. juni

SLAM! byens beste slam poets, live musikk, og DJs

Hva er slam poesi??

Slam Poetry er en utrykksform som ligger i kryssnings punktet mellom Rap, Stand-up og klassisk litteratur. Det hele begynte på en jazz klubb i Chicago i 1984 med mann ved navn Mark Smith som startet en «open mic» for poeter som fikk navnet. Stil arten fikk navnet, Slam Poetry, og ideen var at poeten skal frammføre teksten sin som en «performance», med mere energi, gi teksten den dybden og nyangsene den trengte for å nå sitt fulle potensiale som et scenisk utrykk.Dette var en direkte kommentar til de etablerte poeter som i god tradisjon leste opp sine dikt uten innlevelse og følse. Smith mente at Slam Poetry var måten å ta poesien tilbake fra eliten, der bare de lærde kunne ha noe å si.

Slam Poetry er for folket.

Dette er nesten 20 år siden og Slam bevegelsen har vokst seg utover alle jordens kontineter. I dag utøves Slam Poetry, eller «Kamp-Poesi» som vi har døpt det til på norsk, i største deler av verden, både på nasjonalt og internasjonalt plan. Det alle har til felles er at de har noe å si ,enten det er kjærlighet til en by, irritasjon over ris under sokkene eller et samfunnskritisk budskap.

Vi vil invitere poeter i alle kategorier til å delta på vårt Slam! arrangemang. Det blir nye spennedne gjester vær gang tett fulgt av vårt husband som er av særdeles høyt kaliber.

ser masse fine Slam!