Internasjonal Jazz Dager

international_jazz_day_plakat

30. april – 4. mai – Internasjonal Jazz Dager

For andre år på rad er vi stolt av å feire den internasjonal jazz dagen i Oslo! Vi feire over flere dager med musikalsk arrangementer for alle aldre på Cafeteatret, Grønland.

Jazz Day ble opprettet av UNESCO i 2011 og feires over hele verden. Host byen i år er Osaka – men du må ikke dra helt dit for å feire!

Nordic Black Theatre, Samspill International Music Network, Kampenjazz og Barnas Jazzhus presentereri:

onsdag 30. april – Open Xpressions Jazz Special
Oslos mest dynamisk og positiv åpen scene begynnt på MS Innvik i 2010 og har vært en stor suksess siden med stappfullt hus og utrolig mye talent på scenen.  Open Xpressions blir beriket med besøk fra bl.a. Moksha og Rotlaus ungdom from Oslo og Jhiko Manyika fra Tanzania +++
kl. 20:00 – gratis

torsdag 1. mai – Jazz Slam!
Slam poesi møter jazz.  Henry Bowers tar turen fra Sverige og levere slam poesi med Taro Vestøl Cooper, Hannah Wozene Kvam, Sarah Ramin Osmundsen og gjester.  Musikken leveres av to av Islands musikalsk sønner Beatur og Ziggy, og fra Oslo, Ivan Mazuze Kvartett – Ivan Mazuze, Jacob Young, Sidiki Camara og Isildo Novela.
kl. 20:00 – gratis

fredag 2. mai Konsert: Diom de Kossa & Touba Orchestra pluss oppvarming fra Ibou Cissokho Trio
I dette musikalske samarbeidet tas det inn felles ideer fra alle og det etableres en musikalsk smeltedigel som kommer til uttrykk i en moderne, afrikansk jazz, soul & groove.
Diom de Kossa, Olav Torget, Kenneth Ekornes & Khalid Salih.  Ibou Cissokho Trio spiller vakkert kora basert vest afrikansk musikk.
kl. 20:00 – kr 80/50(barn, studenter, medlemmer av Samspill & Kampenjazz)

søndag 4. mai – Barnas Jazzhus konsert
Improbasen utviklet konsertserien Barnas Jazzcafé, der et entusiastisk publikum kunne oppleve kvalitetsjazz framført av meget dyktige barn. I 2013 ble Barnas Jazzhus kåret til Årets Norske Jazzklubb, og konseptet har reist Norge rundt og så videre til Japan. Denne gangen står Caféteatret for tur, og i forbindelse markeringen av den internasjonale jazzdagen, får vi oppleve en spesialutgave av Barnas Jazzcafé, med gjester fra Sverige, Østerrike og Sveits, i tillegg til barn fra Stavanger og Sandnes, og Improbasens egne elever.
kl. 15:00 – gratis