NBT Teaterforestilling «Ol’ Man River»

Nordic Black Theatre høstproduksjon 2014

«Ol’ Man River» – en musikalsk teaterforestilling om Paul Robeson
by Jason Nemor Harden & Cliff A. Moustache

Premiere: torsdag 16. oktober 2014
forestillingen begynner kl. 19:30
på Cafeteatret, hollendergt 8, Oslo

spilles også:
fredag 17. okt kl. 19:30
lørdag 18. okt kl. 19:30
torsdag 23. okt kl. 19:30
fredag 24. okt kl. 19:30

For å kjøpe BILLETTER – KLIKK HER

det blir også skoleforestillinger etter avtale

Paul-Robeson
Paul Robeson er mer eller mindre glemt i dag, men i sin tid var han en av verdens største artister.  Den afro-amerikansk artisten og civil rights aktivisten klarte å løfte musikken sin fra mindre lokale scener i USA til de mest anerkjente scener over hele verden.  Han brukt sin posisjon til å kjempe mot den voldelige rasisme i USA.

Robeson var utdannet advokat før han ble fotballspiller og så artist.  Dette klarte han klarte til tross for tung segregering i USA.  Disiplin og hardt arbeid tok han til topps i USA og videre verden over før karrieren hans ble brutalt stanset av McCarthyism og CIAs heksejakt på kommunister.  Han nektet å forandre sine meninger, noe som gjørde han enda mer populært i resten av verden.  Robeson var en inspirasjon for den neste generasjon av frihetskjempere som Martin Luther King og Nelson Mandela.

Forestillingen handler om Paul Robesons liv og hans musikk i en vanskelig i tid i Amerika. Hovedrollen er spilt av den afro-amerikanske musikeren Jason Nemor Harden som blir akkompaniert av Jerel DeLeon Jr. på flygel og Tove Erikstad på Cello.

«This amazing man, this great intellect, this magnificent genius and his everlasting love for humanity is a devastating challenge to a society built on hypocrisy, greed and profit-seeking at the expense of common humanity» (New York Times)

Premiere: torsdag 16. oktober 2014 på Cafeteatret, Hollendergt 8, Oslo kl. 19:30
spilles også:  fre 17. okt /// lør 18. okt /// tors 23. okt /// fre 24. okt kl. 19:30

 for å kjøpe BILLETTER – KLIKK HER