kampenjazz presenterer: Helge Liens noske kvartett

Søndag 8. februar kl. 20:00 – Vinterjazz: Helge Liens norske kvartett

Helge Lien: piano, Håkon Aase: fiolin, Øystein A. Vik: trommer, Mats Eilertsen: bass

Helge-Lien-foto CF Wesenberg

Den første søndagen presenterer Helge Lien en helt ny kvartett. Gjennom sitt virke som lærer ved Musikkhøg­skolen har han truffet og blitt kjent med to svært lovende, unge musikere. Håkon Aase på fiolin og Øystein A. Vik på trommer er navn som allerede står på blokka til de som følger med, men som er mer ukjent for det allmenne publikum. Aase har allerede debutert på Kampenjazz’ skeive bredder. Bass-maestro Mats Eilertsen trenger ingen presentasjon. ‘Nuff said!

Konserten er del av årets Vinterjazzz, en ti-dagers markering av jazzmusikk over hele landet.

 

konserten begynner kl. 20:00

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184 eller ved inngangen

 

 

Residerende kapellmester

De som husker så langt tilbake vil minnes at vi våren 2014 ga Mats Eilertsen anledning til å presentere tre ulike band. Med det fikk dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende instrumentalister.

Dette utvikler vi nå videre. Som den jazzkjerka vi er, kaller vi institusjonen residerende kapell-mester ved Kampenjazz. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale de har under utvikling i en konsert-setting.

Normalt vil boplikten bestå i å forrette tre konserter i kjerkas Kampenjazz-kapell. Tre søndager etter hverandre presenteres utviklingsprosjekter i et lokale som gir en unik kontakt mellom scene og sal. Noe som likner dette finner du ingen andre steder – Kampenjazz er helt alene om å gi publikum og musikere et slikt tilbud. Vær først til å høre de nye tingene på Kampenjazz!

Våren 2015 er Helge Lien vår residerende kapellmester. Han spiller tre konserter med tre forskjellige band, alle helt nye initiativ. En konsert med unge musikere fra Norges musikkhøgskole, en skandinavisk kvartett og en trio som spiller musikk fra den rike katalogen etter Bill Evans.