Nordic Black Theatre «Zita Hotell»

Et teaterstykke i tre akter av Martin Jacque

Premiere: 8. februar 2017  kl. 19:30
spilles frem til 16. februar

forestillingen er på norsk – the performance is in norwegian

cafeteatret_side
”Zita Hotell” finner sted i vår samtid, i et gammelt hotell på landet. Hotellet har sett sine beste dager; etter at en ny motorvei ble konstruert med avkjørsel langt unna, er gjestene sluttet å komme.

Zita eier hotellet. Hun er en frodig kvinne, forhenværende cabaretsangerinne og enke etter Antoine som startet hotellet for mange år siden. De siste månedene har hun hatt kun én gjest, Sisco, en surpomp med en obskur fortid og som skriver dagbok hver dag.

Tilsynelatende utnytter han henne –  Sisco lever på hennes regning, men bak den gretne masken skjuler det seg en dyp hengivenhet overfor Zita.  De småkrangler som et gammelt ektepar, samtidig som de nyter gjensidig respekt….og kanskje noe mer?

I det siste har Zita proklamert at hun vil selge hotellet og reise til en gresk øy hvor hun vil leve resten av sitt liv. Men hun sliter med dårlig samvittighet, ikke minst fordi Sisco ustanselig minner henne på at Antoine skjenket henne hotellet i gave.

Zita og Sisco lever tilbaketrukket. Hver dag er lik, inntil to gjester plutselig ankommer med fem minutters mellomrom.

Hvilket ærend har de to på dette forlatte stedet? Albin, den elegante, men usympatiske unge mannen som er avhengig av mobiltelefonen sin, og som har en revolver i kofferten, og Mercedes, den vakre unge kvinnen uten bagasje, som gråter for ingenting?

Sikkert er det at noe skjer i møtet mellom disse fire skjebnene…