Slippkonsert: Hasse Farmen «Minnefelt»

Hasse Farmen Slippkons

På slippkonserten på Nordic Black Theatre & Cafeteatret 14. mars, spiller Hasse Farmen med band hele det nye albumet. Minnefelt, er oppfølgeren til det kritikerroste Livet du redder kan være ditt eget. En LP som var med i flere oppsumeringer av årets album, ikke minst Aftenpostens Årets 10 beste album i 2016.
På det nye albumet og slippkonserten har Hasse Farmen hatt med seg i studio musikerne han spilte konserter og festivaler med i kjølvannet av forrige utgivelse: på bass, Fredrik Luhr Dietrichson (Moskus, Skadedyr); trommer, Jan Martin Gismervik (Torg, Monkey Plot); tangenter, Jan K. Hovland(Bendik, Karokh). Hasse Farmen kaller dem Livredderne.
Som ved forrige utgivelse, har Hasse Farmen produsert albumet sammen med Kenneth Ishak, som igjen også har mixet albumet.
Den store forskjellen fra forrige album – et mer eller mindre Farmen og Ishaks tomanns-prosjekt -, er at alle 10 låtene er spilt inn live i studio og på én dag. Med folk fra en jazzverden er ikke det noe å gjøre et stort nummer av.
– Det er et mer generøst album enn Livet du redder kan være ditt eget – åpnere, på et vis, sier medprodusent Kenneth Ishak.
Det nye albumet er enklere – i beste forstand av ordet – og mer imøtekommende enn sin kritkerbejublede forgjenger. Inviterende, men med samme dybde og klo.
Hasse Farmens musikk er genreoverskridende. Men om Farmen fikk kniven på strupen, ville han kalle sin musikk kammerrock, slowcore, rock noir. Dagsavisen er muligens de som har kommet nærmest i beskrivelsen av Hasse Farmens univers i avisas 5’er-anmeldelse av Farmens forrige album: «Dette er låtskiverrock av et kaliber man godt kan sammenligne med nyere Thåström»,
men «Hasse Farmen høres ikke ut som noen andre».
På slippkonserten torsdag 14. mars på Nordic Black Theatre & Cafeteatret , kan du selv gjøre deg opp din egen mening.
Torsdag 14. mars 2019
Konsertstart kl. 21:00
CC: kr. 250,-; billett og album kr. 350,-
 
Nordsic Black Theatre & Cafeteatret, Hollendergata 8, Grønland, 0190 Oslo