Kampenjazz konsert: Trioens kunst I: Moskus

Trioens kunst på Kampenjazz

Tre søndager på rad – 27. oktober, 3. og 10. november – kan du møte tre av de fremste norske uttrykkene i dag for et klassisk jazzikalsk uttrykk – pianotrioen. 

Her møter du tre norske trioer som vil vise deg noe av spennvidden i et uttrykk med forløpere som trioene til Nat King Cole, Bill Evans, Keith Jarrett, Paul Bley, Brad Mehldau, Svein Finnerud og mange andre.

Her får du servert tre norske trioer som alle dyrker det akustiske uttrykket. Men som ikke ligner på noen av de nevnte forbildene – eller på hverandre. Tre trioer som bygger på røttene og videreutvikler arven fra denne historien – på hver sin måte.

3 ganger 3 – trio hurra!

 

Søndag 27. oktober kl. 20:00 – Trioens kunst I: Moskus

Anja Lauvdal: piano og synth, Hans Hulbækmo: trommer, Fredrik Luhr Dietrichson: kontrabass

Bilde 9. konsert Moskus-Pressebilde-1-kopi-klippet-1000x560

kjøp-billetter-buy-tickets

Da pianotrioen Moskus i november 2018 gjorde musikken fra Svein Finnerud Trios skive Plastic Sun på Høvikodden, fikk mange gåsehud. Som Finnerud-trioen gjorde det i sin tid, har pianotrioen Moskus satt sitt tydelige preg på hvordan moderne norsk jazz skal høres ut.

Med den siste plata, «Mirakler», har de ikke bare vist seg som et modent band, men også som et band med en klar musikalsk profil. Dette er lyden av ei gruppe som vet i vilken retning de vil. Men som også er åpen for at de havner et annet sted.

Lekent, kunnskapsrikt, med forståelse for tradisjonene, men ikke med overdreven respekt for den. Moskus veksler mellom utagerende lek og utforsking og dybdesøkende alvor, de kombinerer et personlig og modent uttrykk med ungdommelig energi og ubegrenset åpenhet.

Moskus lukter godt! Svært godt!

Billetter her

kampenjazz.com