AVLYST – Boklansering: Ane Hem «Et spørsmål om skyld» (Aschehoug)

Nordic Black Theatre & Cafeteatret tar en for laget og holder stengt t.o.m. 13. april. 

Vi avlyser alle forestillinger, konserter, private arrangementer og andre publikumsaktiviteter. Dersom du har kjøpt billett gjennom vårt billettsystem på TicketCo vil du snart bli kontaktet og få refundert kjøpet. Dette gjelder også forestillingen «After The Dream» på Den Norske Opera og Ballett. Operaen kontakter publikum angående deres billettkjøp så raskt som mulig.

Vi beklager de ulemper dette medfører.

ane hem

Tirsdag 31. mars, kl. 18:00, gratis

Boklansering og samtale med Ane Hem og Hans Olav Lahlum.

Det blir mulighet for å kjøpe boken.

Som rettstegner får Ane Hem et unikt innblikk i rettsapparatet. Hun tegner drapsmenn og overgripere, dommere og jurymedlemmer, vitner og pårørende. Sakene blir slått stort opp i media, men tegneren uroer seg over alt som mangler i det helhetsbildet av retten som formidles. Skyld og straff fordeles så rettferdig som overhodet mulig, så vidt hun kan se, men fortsettelsen for de dømte later sjelden til å føre til noe godt – bare til nye dommer. Og hvordan følges de pårørende opp?

Tegneren bestemmer seg for å gå dypere inn i sakene, og læringskurven blir bratt. Sakene forgrener seg inn i fengselet, tilbake til et åsted, til politikammeret, til de sakkyndiges beslutninger om tilregnelighet, til en nemnd der menneskeskjebner avgjøres bak lukkede dører. Parallelt avvikles juryordningen. Hvilke følger får dette for rettens plass i samfunnet vårt?