HØSTEN 2010

Cabaretaften på Cafeteatret!                                                                                                                      
Flunkende nye numre!
  og  "Nye og gamle klassikere". 
Høsten 2009 startet Cafeteatret i samarbeid med Hanne T. Asheim sine månedlige cabaretaftener med alt fra helt nyskrevne numre om Drømmehagen-grupper på Facebook til nytolkninger av franske, tyske og norske cabaretklassikere. Publikum strømmet til, og prosjektet fikk en heidundrende avslutning med hele fem aftener i oktober 2010. 

Vokalensemblet ”Stilett” ga oss smakebiter fra sin neste forestilling (premiere på Teaterkjeller'n, Centralteatret i februar 2011). Temaet er det norske oljeeventyret og hva det har gjort med oss å bli så rike.

Tradisjonen tro fikk vi ett rykende ferskt nummer med tematikk fra ukens nyhetsbilde – og det ble gjensyn med gamle kjente figurer fra ”Helvete er de andre”, samt Torgny G. Aanderaas loslitte mattelærer og Sara Scheen Otnes’ Facebooksang. Yngve E. Marcussen (også sett som entusiastisk skuespillærer i ”Koht på jobben”) gjorde sin versjon av Einar Roses ”Orker ikke det”, som er blitt den ultimate klassiker på Cabaretaften.

Medvirkende: Sara Scheen Otnes, Yngve E. Marcussen, Torgny G. Aanderaa, ”Stilett” (Hege Eide Vik, Johanne Hagen, Liv Anna Hagen, Karin Kilden, Anna Karin Lindgren, Anne Marthe Slinning) og Hanne T. Asheim (tekst og musikk).

 

VÅREN 2010
Fre 16. og lø 17. april kl 20.00 Cabaretaften
Under sesongens tredje og siste runde av Cabaretaften ble det gjensyn med gjengen fra "Helvete er de andre", cabareten som spilte for fulle hus på Cafeteatret høsten 2008: Sara Scheen Otnes, Yngve E. Marcussen, Torgny G. Aanderaa, Lene Kongsvik Johansen og Hanne T. Asheim (piano).

Hanne T. Asheim har fått Revyforfatter-foreningens Aristofanes-stipend, og vant komiprisen 2009 med nummeret "Enkeltindividets protestvise" fremført av Lene Kongsvik Johansen - som vi fikk gjensyn med nå.

Fellesnevneren for disse kveldene var videreføringen av den klassiske cabaret-tradisjonen i vår tid. Vi skapte nye numre som kommenterte ting i tiden, og vi innstuderte en cabaretklassiker hver gang. En rykende fersk vise kunne bli avløst av en Brecht/Weill-sang. Slik vekslet vi mellom gammelt og nytt. Og kanskje viste det seg at det gamle innslaget var evig aktuelt... 

Cabaretaften var et samarbeid mellom tekstforfatter og komponist Hanne T. Asheim og Siri Dannevig, kunstnerisk leder ved Cafeteatret.


HØSTEN 2009
16. okt - 5. nov
Stilett - "Vi har fått ett nytt liv"

Cabareten "Vi har fått et nytt liv" ble fremført to ganger på Cafeteatret i april. Det viste seg å være alt for lite. Huset var fyllt til randen og Aftenpostens Mona Levin ga knallkritikk, dermed satte vi opp ti ekstraforestillinger på høsten.

"Vi har fått et nytt liv" ble fremført to ganger på Cafeteatret i april. Det viste seg å være alt for lite. Huset var fyllt til randen og Aftenpostens Mona Levin ga knallkritikk som kan leses i sin helhet her!

Forestillingen er også spilt på Hamar under Kirsten Flagstad-festival og i Stavern sommeren 2009 - begge steder til meget gode kritikker.


KRITIKKUTDRAG
"Dameensemblet Stilett setter hælen ned der det er vondest og morsomst."
"Hanne T. Asheim er gruppens tekstforfatter og komponist, og hun eksellerer i den vittige kombinasjonen av avansert og komplisert musikk og ganske hverdagsabsurde tekster. "
"...satire-gen i extra large..."
 "Dette er en elegant kabaret som burde få lang levetid"
"Den handler jo rett og slett om livet. "
(Mona Levin, Aftenposten 20. april 2009)

"En florlett og gjennomført sommerflørt man bare må bli glad i."
"Jentene i Stilett presenterer en sjarmerende, velregissert og usedvanlig nær forestilling."
"Men enda mer sjar
merer og stråler de, og oppnår en nær publikumskontakt fra første stund med en usedvanlig smittende utstråling. "
"Det hele rammet inn av glimrende musikalsk ledsagelse fra Thomas Knudsen på piano og Thomas Knuzen på slagverk"

(Østlandsposten 24. juli 2009)


"Stilett leverte et utsøkt stykke musikalsk standup med treffsikre tekster og sterke musikalske prestasjoner."
"Med utsøkte vokalharmonier som aldri led under de humoristiske krumspringene ble forestillingen en nytelse fra start til slutt".

(Hamar arbeiderblad 22. juni 2009)

Du kan lese mer om forestillingen lenger ned på denne siden.

6. og 7. nov
CABARETAFTENER
"Cabaretvisen som aktuell samfunnskommentar"
Dette var startskuddet for et samarbeid mellom tekstforfatter/komponist Hanne T. Asheim og Siri Dannevig, kunstnerisk leder ved Cafeteatret.

Hanne T. Asheim har fått Revyforfatter-foreningens Aristofanes-stipend, og vant komiprisen 2009 med nummeret "Enkeltindividets protestvise". Hun har også fått Statens Kunstnerstipend.

"Jeg opplever at det ligger en stor og unik uttrykkskraft i cabaretens syntese av tekst, musikk, stemme, teater, humor, satire og poesi. I mange år har jeg ønsket at det fantes et ”cabarethus” i Oslo, etter modell f.eks. av Au Lapin Agile og Au Limonaire i Paris – intime lokaler hvor man har faste cabaretaftener. CAFETEATRET er et drømmelokale for et slikt prosjekt". (Hanne T. Asheim)

Året 2008/2009 ble to cabareter med Hanne T. Asheim som komponist, tekstforfatter og musiker spilt på CT, med støtte blant annet fra FFUK. Forestillingene "Helvete er de andre" og Stilett: "Vi har fått et nytt liv!" ble godt mottatt av publikum og fikk svært god omtale i pressen. Hanne T. Asheim har tidligere laget fire helaftens cabareter til sin egen gruppe Sjel & Showtime, samt cabareten Skål, tross alt! (2006/07). I tillegg er hun mye brukt som tekstforfatter og komponist for diverse andre utøvere innen revy/cabaret/underholdning. Cabaretaften våren 2010 mottok støtte fra Oslo kommune.

Det var ulike temaer, gjester og ensembler på de forskjellige Cabaretaftenene - som ble veldig populære og trakk fulle hus.

Medvirkende: Gjester: Dagfinn Nordbø og Yngve Fritjof Kristiansen.
Ensemble: Sara Scheen Otnes, Karin Kilden, Yngve E. Marcussen, Torgny G. Aanderaa, Hanne T. Asheim (piano).

På bildet ser vi fra venstre: Torgny G aanderaa, Sara Scheen Otnes og Yngve E Marcussen.

 

VÅREN 2009
17. og 18. april  Stilett - "Vi har fått ett nytt liv"
Cabaret-forestilingen, basert på tekst og musikk av Hanne T Asheim, ble fremført av vokalensemblet "Stilett" bestående av syv kvinnelige sangere. Det handlet om tilværelsens store gåter, drømmen om det vellykkede liv, lengselen etter å ”funke” og være ”innenfor”.
Tekst og musikk var nyskrevet, og sangene inspirert av alt fra jazz/show/vise/folkemusikk og danseband (!) til ekspressive arier. Det kan beskrives som et møte mellom klassisk sang, musikalsk humor og satiriske tekstpoeng. Stilett lyktes i høy grad med å formidlet sitt varemerke: Humoristisk skjønnsang! Denne sprudlende, lidenskapelige og satiriske cabareten samlet fullt hus, og ble satt opp igjen høsten 2009.

"Vi har fått et nytt liv!" fikk strålende kritikk av Mona Levin i  Aftenposten, les her.


HØSTEN 2008
 
16. okt - 1. november

"Helvete er de andre"

 - en sprudlende kabaret om menneskelige relasjoner som hadde urpremiere på Cafeteatret.
Tekst og musikk var ved Hanne T. Asheim. Medvirkende: Lene Kongsvik Johansen, Sara Scheen Otnes, Torgny G. Aanderaa og Yngve Marcussen. Cabareten hadde stor sukssess og det ble satt opp ekstraforestillinger.

Knallkritikk fra Mona Levin i Aftenposten 18.10.08:
"... krydret fra begynnelse til slutt med den herligste, syrligste, mest utleverende humor, og ingenting er et sekund for langt. Hanne T Asheim har igjen skrevet briljant stillferdige, skrudde tekster med karakteristiske melodier til... " CAFETEATRET er "... en ideell kabaretscene der Helvete er de andre bør få et langt liv".

Anmeldelse Dagsavisen 18.10.08:
"Hanne T. Asheim, som står bak både tekst og musikk, leverer noen skarpe observasjoner presentert som humoristiske musikalske skildringer."

Du kan lese mer om forestillingen under "Noen utvalgte ..." på Forsiden.


HØSTEN 2007
15. - 17. des:
CABARET: Harde pakker, hvite løgner – the best of Gutta På Lur
Kameratene Anders Danielsen Lie (Reprise, Herman), Anders Borchgrevink (Lakki) og Hans Olav Brenner (Bokprogrammet, Store Studio) utgjør ad hoc cabaret-gruppa ”Gutta På Lur” som dyrker og blander tapt julenostalgi og surrealistisk samfunnssatire i en upretensiøs, men ikke desto mindre inderlig, form.

For tredje gang samlet gutta seg, og med hjelp fra instruktør Yngve E. Marcussen presenterte de en kavalkade av det beste fra tidligere årganger krydret med kostelige nyskrevne numre. I tillegg hadde de i år hentet inn assosierte medlemmer fra jazzorkesteret ”The Gullible Clowns Association” (GCA).

Du kan lese mer om cabareten under "Noen utvalgte ..." på Forsiden.