Hjem - String swing-konserter

STRING-SWINGKONSERTER

HØSTEN 2010
Cafeteatret startet sin serie med String swing-konserter høsten 2009.

Sjangeren ”String Swing” ble skapt i Paris på 1930-tallet. En kan si at bandet Hot Club de France med den legendariske gitaristen Django Reinhardt og fiolinisten Stephane Grappeli var grunnleggerne av denne musikkstilen. Med sin fyrrige rytme, virtuose improvisasjoner og samtidig tristhet og varme, har stilen blitt meget populær verden over, spesielt de siste årene. Rundt om i hele verden har unge musikere oppdaget denne musikkstilen og flere og flere band startes med utgangspunkt i String Swingmusikken.
I Norge har Hot Club de Norvege med Jon Larsen i spissen så å si vært det eneste bandet innen denne sjangeren. De har høstet stor popularitet i flere tiår.
I de siste årene har det dukket opp nye band, spesielt i Oslo området, som virkelig tar denne stilen på alvor. De som deltar i Cafeteatret sin konsertrekke til høsten er blant de mest profilerte innen String Swing sjangeren i Norge i dag foruten Hot Club de Norvege.

Onsdag 1.desember:
Oslo String Swing Artellerie
Besetningen består av Carsten Boe – gitar, Axel Jean Viale – kompgitar, Svein Otto Aarbostad – kontrabass. Carsten Boe er for tiden kanskje landets hotteste string-gitarist. Fra denne gruppen får vi alt fra melankolske stemninger til fyrrig dramatikk.

Onsdag 17. november:
Swing de la Rue
 

Stian Vågen Nilsen – gitar, Gaute Skrove – fiolin, Egil Stemkenes – kontrabass, Knut Bendik Mager Breistein – gitar. Bandet er et av de ferskeste bidrag til Oslos String Swing miljø og de utviser mye energi og stor spilleglede på konsertene sine.

Onsdag 20 oktober:
Per Einar Watle Trio

Trioen består av Per Einar Watle – gitar, Christian Larssen – gitar, Ketil Aasen – bass.
De spiller sigøynerjazz i den stilen som Django Reinhardt gjorde verdenskjent. Vi får servert deres egne komposisjoner, låter fra Django Reinhardt og nyere moderne sigøynerjazz.


HØSTEN 2009

 16. september
"Swing de la rue"
Vi åpnet sesongen med Swing De La Rue, den første konserten i en rekke på fire denne høsten -  i den energiske, akustiske jazz-stilen Django Reinhardt gjorde kjent på 30- 40-tallet.

Swing De La Rue er et av de ferskeste bidragene til det voksende String Swing miljøet i Oslo og hadde med seg flere gjesteartister. Det var mye folk og høy stemning, så vi gleder oss til flere konserter i denne sjangeren!

Swing De La Rue er: Stian Vågen Nilsen – Gitar, Knut Bendik Manger Breistein - Gitar, Gaute Skrove - Fiolin, Egil Stemkens - Kontrabass.

21. oktober
"Fou Rire"
FOU RIRE presenterte andre konsert i en rekke av fire String Swing-konserter på Cafeteatret i høst. Marius Graff (gitar og sang), Anders Akselsen Tanderø (gitar) og Jan Olav Renvåg (bass) – er musikere som tidligere har gjort seg bemerket med Lillebjørn Nilsen, Hot Club de Norvège, Marit Larsen, OJ Trio, Jimmy Rosenberg, Geir Lysne Listening Ensemble og Sandvika Storband. Musikken er inspirert av Django Reinhardts eurojazz, men også mye mer!


2. desember
"Oslo String Swing Artillerie"

Carsten Boe, antakelig landets hotteste string-gitarist, hadde med seg rytmegitarist Axel Viale og på kontrabass troner greven av de dype frekvenser – Svein Otto Aarbostad fra Hot Club. Deres musikalske uttrykk spenner fra melankolske stemninger til fyrrig dramatikk.

16. desember
"Per Einar Watle Trio"

Det var releasekonsert med Per Einar Watle Trios debut-cd "Corrientes". Per Einar Watle er ellers kjent fra Christianssand String Swing Ensemble. Med seg har han Christian Larssen - gitar og Kjetil Aasen - bass.

PEW Trios repertoar inneholder egne komposisjoner samt låter fra Djangos tid og nyere moderne sigøynerjazz. Boleros, ballader, valser, bossanovas og tango er også en del av trioens låtutvalg.


http://www.myspace.com/pereinarwatletrio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
CAFETEATRET -  Hollendergata 8, 0190 Oslo - telefon: 22175010 - e-post: info@cafeteatret.no