Hjem - Konserter med Riksscenen

Konserter med Riksscenen

Flere konserter innen folkemusikk og etnisk musikk har blitt spilt på Cafeteatret. Senere har "Riksscenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans" fått sin egen scene i Schous kulturbryggeri.

HØSTEN 2008 
Lørdag 29. nov kl 19.30: «MED LAUS SNIPP OG STRAMME TAUMAR»
Lindemankonsert
Dagne Groven Myhren og Agnes Buen Garnås, Ingvill Marit Buen Garnås og Øyonn Groven Myhren.
Programleiare/medverkande: Halvor Håkanes og Eli Storbekken.

Arr: Norsk Kvedarforum/Riksscene for Nasjonal og Internasjonal Folkemusikk, Joik og Folkedans.
Støttet av FFUK.

 

VÅREN 2008
17. juni
SKÀIDI
Joikeren Inga Juuso og jazzbassisten Steinar Raknes bød på et grensesprengende møte mellom to tradisjoner der de maner frem et rått og jordnært uttrykk. Duoen Skàidi har utviklet en musikalsk formidlingsevne med en helt spesiell energi. Stemningene spenner fra lavmælte lyriske øyeblikk til det fandenivoldske og energiske.

Juuso er en joiker som oser av vitalitet og livskraft, og har gjennom eksperimentering jobbet for å utvikle og fornye den tradisjonelle samiske musikken. Raknes har som en av Norges fremste jazzbassister en uredd og eksplosiv spillestil, og er en anerkjent låtskriver og improvisatør.

3. juni
SARA CHEN OG STEINAR OFSDAL
Det unge fiolintalentet og den eldre fløytevirtuosen tok oss med på en reise inn i den kinesiske musikken sitt skattkammer gjennom nye og friske tilnærminger. Chen har sin familiebakgrunn i Kina, og Ofsdal har hatt langvarige samarbeidsprosjekt i kinesisk musikkliv. Han har dessuten en fortid som klassisk cellist og kontrabassist.
Med disse utgangspunktene rører de seg musikalsk langs to akser; kunstmusikken og tradisjonsmusikken. Med tydelige og personlige uttrykk sammenstiller de to musikerne energien fra ulike stilarter, geografiske steder og tidsepoker i en konsert der de skaper et nytt og spennende bilde av kinesisk musikk av i dag.

20. mai
RAGNHILD FURHOLT - en av norsk folkemusikks mest markante kvedere!
I gamle notemanuskript har Furholt funnet skjulte sangskatter, og disse særpregete stevene og balladene har fått et levende folkemusikalsk uttrykk i samspillet med multiintstrumentalisten Leiv Solberg og perkusjonisten Birger Mistereggen.
For debutplata "Segner Syng" fikk Furholt Spellemannprisen i 1997, og i fjor kom hun med plata "Lån meg vengjene".

6. mai

DOZO – sjangerløs og lekende musikk!
Multiinstrumentalist Kouame Sereba og saksofonist Rolf-Erik Nystrøm tok publikum med på en reise i moderne afrikansk musikk ispedd en god dose improvisasjon og spilleglede. Overraskende og velklingende med vokal, rytmeinstrumenter, munnharpe + saxofon. Afrikansk folkemusikk, jazz og moderne musikk.

29. april
SYM - Ny, frisk og original musikk med røtter i nord-europeiske folkemusikktradisjoner.
Trioen SYM består av Anne Hytta, Eléonore Billy og Clare Salaman med instrumentene hardingfele, nyckelharper og dreielire. Et nytt og originalt repertoar, inspirert av folkemusikk fra Skandinavia og Nord-Europa, har oppstått i kombinasjonen av disse instrumentene, og ikke minst i kombinasjonen av tre musikere fra tre land med ulike musikalske ståsteder.

 

18. februar
ELVEMOT - Konsert ved Riksscenen og OsloFolk
Gabriel Fliflet er på veien med sitt verk Elvemot, hvor ulike strømninger møtes: djerve havvalser, middelhavsmyke sanger, alderdommelige blåtoner, balkanrytmikk. Med seg har Fliflet et kremlag av norske folkemusikere: Tore Bruvoll (gitar), Ånon Egeland (fele), Gjermund Larsen (cello, fele), Sondre Meisfjord (kontrabass), Berit Opheim (sang).
En konsert full av energi!

HØSTEN 2007
startet et samarbeid med Riksscenen for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans. Mange konserter er presentert på Cafeteatret. Nå har Riksscenen fått sin egen scene.

18. desember Kim André Rysstad - Kvedekonsert med Riksscenen
En skulle tro opphavet til uttrykket ”som balsam for sjelen” er karakteristikken av Kim André sin varme, malmfulle stemme. Med en blanding av stev og slåtter, viser og ballader fra Setesdal og Telemark, ga han, sammen med Trond Sporsheim Berg på gitar og Anders Hall på fele og hardingfele, en variert konsert med flere stemningsskifter i tekst og toner.

27. november 
Cecilie Persson, Lars-Ante Kuhmunen, Biret Risten Sara, Ravna Anti Guttorm
Under andre konsert i samarbeidsserien med Riksscenen ble vi presentert for joikekunstens mange fasetter, fra Finnmarksviddas nakne sletter via Kiruna og ned til skogkledde Jämtland
.

13. november
Hallvard T. Bjørgum og Gunnar Stubseid
To av Norges fremste spellemenn, hardingfeleutøverne fra Setesdal, bød på første konsert i en serie i samarbeid med Riksscene for nasjonal og internasjonal folkemusikk, joik og folkedans.

14. oktober
Konsert med Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch
Disse to fremragende folkemusikkutøverne presenterte en vakker, melankolsk og spenstig konsert fra det tradisjonelle til worldmusic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
CAFETEATRET -  Hollendergata 8, 0190 Oslo - telefon: 22175010 - e-post: info@cafeteatret.no