Nordic Black Xpress

Posted on

Velkommen til Åpen Audition!

Kopi av nbx (1)

Nordic Black Xpress åpner for søkere til sin toårige teaterskole fra september 2020 til juni 2022.

Nordic Black Xpress er Nordic Black Theatres egen teaterskole. Studiet er på heltid, undervisningen er gratis og i tillegg får studentene stipend.

Søkere må være mellom 19 og 26 år.

Skolen har et fokus på mangfold og ‘transkulturell’ utveksling, hvor skuespillertalentene ofte har flere bakgrunner og kulturelle ståsteder enn bare norsk. Alle er velkommen til å søke.

Meld deg på ved å sende mail til annbo@nordicblacktheatre.no
eller
kontakt Nadir på telefon +47 984 97 362

Audition holdes i lokalene til NBX.
Adresse:
Schweigaardsgate 34
Inngang F2, 2. etage
(Landbrukskvartalet, Grønland, Oslo)

NBX er en teaterskole på heltid.

Hovedvekten av den daglige treningen dreier seg om skuespillerens arbeid, innstudering av forestillinger og praktisk analyse under ledelse av regissøren Nadir Guendouz.

NBX har daglig grunntrening under ledelse av skuespillere og dansepedagoger i: Bevegelse, dans, stemmetrening, sang, scenekampteknikk, teaterteori og tekstskriving for scenebruk. I løpet av de to årene har NBX også undervisning med gjestelærere i fysisk teater, klovneteknikk og prosjektorganisering. Gruppen går sammen og ser teaterforestillinger i forskjellige sjangre.

NBX produserer teaterforestillinger som vi spiller på Cafeteatret, Hollendergt 8 på Grønland, eller på turné.  NBX er Norsk Kulturråds flerkulturelle hovedsatsing.

Undervisningen er gratis, og deltagerne får stipend.

For avtale eller mer informasjon kontakt:

Hovedlærer Nadir Guendouz
tlf ettermiddag +47 98 49 73 62

Daglig leder Ann-Magritt Børresen

telefon dag +47 91 81 77 99
epost: annbo@nordicblacktheatre.no

IMG_9088

fra venstre: Bhkie Male, Ragni Anne Halle, Jahanger Ali, Lydia Lindén, Khalid Mahamoud, Sarakka Susanne Raneli Gaup, Heta Hilda Amanda Kerokoski, Guillermo John Magno

 

 

NBX Ellever 2011-13:

Mimmi Tamba, Vijeyatharziny Sunthararasigamany,  Farhan Shahazad Gul Khan, Penny Emily-Theresa Kemba, Adela Cudjoe, Emil Rodrigo Jørgensen, Errol Mikael Furulund Pires, Kevin Mbugna

Nordic Black Theatre Xpress (NBX) er en god skole for deg som vil ha praktisk kunnskap om teater som grunnlag for annen utdanning i teater, film eller media.

2 års deltagelse i NBX er et flott springbrett for annen høyere kunstutdanning i inn- og utland.

Målet for NBX er å utvikle skuespillere som speiler det mangfoldet i dagens Norge.  NBX er en teaterskole og et utviklingsprosjekt i scenekunst for deg med transkulturell bakgrunn. NBX er Norsk Kulturråds flerkulturelle hovedsatsing.

Undervisningen er gratis, og deltagerne får stipend.

Hovedvekten av den daglige treningen dreier seg om skuespillerens arbeid, innstudering av forestillinger og praktisk analyse under ledelse av regissøren Nadir Guendouz. Vi har daglig grunntrening under ledelse av andre skuespillere og teaterpedagoger i dans, bevegelse, teaterteori, stemme, sang og scenekampteknikk. I løpet av de to årene har vi også undervisning med gjestelærere i fysisk teater, performance, filmarbeid og prosjektorganisering. Vi produserer teaterforestillinger som vi spiller på Cafeteatret, hollendergt 8, Grønland eller på turné.

NBX er en skole på heltid. Hvert kull med deltagere er med i to år, og opptak av nye deltagere foregår nå, med opptaksprøver utover vinteren. Neste gruppe begynner i september 2011.

 

NBX ellever 2009-2011:

Julia Wiedlocha, Sofia Knudsen Estifanos, Kristiane Nerdrum Bøgewald, Evelyn Rasmussen, Osazuwa, Christopher Clark, Meriton Suhogrlla,  Ahmes Tobasi og Junaid Khan

nbxtettgruppeokt09

Hear them sing with Sheldon Blackman @ Urban Studios!!!  01-nbx-a-song

 

NBX deltagere 2007/2009: Venstre bak: Judy, Halima, Dadir, AlfaVenstre foran: Nasrin, Melanie, Tuva, Liv, Pedro

 

Følg Nordic Black Express på: Myspace og Facebook

KONTAKT
Nadir Guendouz (NBX) Hovedlærer og instruktør. Nadir har fem års utdanning som instruktør og pedagog fra Det Statlige Teaterakademi i Moskva, det opprinnelige GITIS, og har mange års erfaring med teaterarbeid i Frankrike, Russland og Norge. Opprinnelig fra Algerie.
nadir@msinnvik.no
Tlf: 984 97 362

Ann-Magrit Børresen (NBX) Daglig leder av NBX, produsent og rådgiver. Utdannet skuespiller fra Statens teaterskole i København og cand. mag fra Universitetet i Oslo. Har jobbet som skuespiller i 20 år og som produsent og dramaturg.
annbo@msinnvik.no
Tlf: 918 17 799

NBX holder til på Slurpen, Lakkegata 79 b, inngang fra Sarsgate, i bakgården. kart
Prøver og forestillinger er på Cafeteatret, Hollendergt 8, Grønland, Oslo

Lærere:

 

patrick
Patric van den Boom.
Klovning timelærer.
Startet Klokkeklovnene i Norge som er klovning for demente, og arbeider også som Sykehusklovn.
Bakgrunn fra Dutch Clown School og Social Clowning i Nederland.
deise
Deise Nunes
Lærer i teaterhistorie og -teori ved Nordic Black Xpress siden 2015. Mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Prosjektutvikler og dramaturg ved Nordic Black Theatre. Faglitterær skribent og oversetter.
oystein-headshot-2013-foto-ida-oppen-1
Øystein Ulsberg Brager er frilans sceneinstruktør og har hatt regien på stykker som Vildanden ved Sogn og Fjordane Teater, Frankenstein ved Nordland Teater, Journey to the East, Krigsfortellinger, Kinder K m.fl. Han er også kunstnerisk leder for det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions som blant annet står bak det Heddaprisvinnende prosjektet Oslo Internasjonale Teater.
fullsizerender
Nina Andreassen er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole og jazzsanger og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole. I tillegg til utøvende virksomhet er hun høgskolelektor i skuespillerfag, og underviser nå i stemmebruk og tekst på NBX.