ØYA

ØYA

av Athol Fugard, John Kani og Winston Ntshona

Premiere onsdag 2. september kl 20:00 på MS Innvik

Spilles også: 3.-9. september. Alle dager kl 20:00.

Lørdag 5. sept. kl 14.30.

140,- fullpris, 90,- studenter og gruppepris (flere enn fire): 120,-

¿ya bilde trykk c .psd

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere.

I samarbeid med CAK og Nordic Black Theatre

ØYA er et stykke om forferdelige livsvilkår i en av de mest beryktede fengslene under apartheid-tiden, fangeøya Robben Island, men det forteller oss også at livet alltid er sterkere enn tvilen og avmakten. Stykket er basert på en virkelig hendelse.

John og Winston har sonet 3 år på fangeøya. John er dømt til 10 år, Winston til livstid. Om dagen, under den brennende solen, må den ene grave et hull i sanden som den andre fyller igjen. Et arbeid som ødelegger sjel og ånd. Om kvelden, lenket til hverandre på håndledd og ankler, må de løpe tilbake til cellen. De blir slått, de ber, de synger salmer, og når de til slutt er tilbake i cellen, øver de på Antigone, et stykke som handler om det rettferdige moralske og religiøse opprøret mot tyranniet. De to fangene skal spille denne teksten foran sine torturister, et farefullt prosjekt med uviss utgang.

Antigones rettssak og straff får på denne måten en dobbelt meningssterk dimensjon i dette fengselet ved verdens ende hvor Antigone/Winston sier farvel til sitt land og sitt folk foran sine torturister og sine medfanger:

”Jeg er nå på vei mot en levende død, fordi jeg har æret de ting æren tilhører”

Ansiktene til karakterene i vårt stykke er ansiktet til all verdens samvittighetsfangers. Den Antigone som våre karakterer spiller foran sine torturister, på denne øya med sin brutale historie, forbinder dem med motstanden mot alle tiders Kreoner, tidligere, nåtidige og fremtidige.

Med:

Issaka Sawadogo

Biniam Yhidego

Regi: Christophe Laubion

Scenografi og lyssetting: Carle Lange

Kostymer: Katharina Barbosa Blad

Videodesign: Boya Bøckman

Kontaktperson: Maria Chrysostomidis, mobil 97 16 85 98

Facebook link: http://www.facebook.com/event.php?eid=251325975071&ref=ts