Oslo Byforum møte «Tøyengata»

Møte om Tone Huses kritikerroste bok om Tøyengata

Samfunnsgeograf Guro Voss Gabrielsen (AHO) stiller som kritisk leser av boka
kl. 19.00 – Gratis

På forsommeren ga Tone Huse ut sin kritikerroste bok om Tøyengata (Flamme Forlag). Tøyengata var i sin tid en hovedgate i arbeiderklassens Gamle Oslo, med kafeer, industri og forretninger. På 1980-tallet ble gata kjent som «Lille Pakistan», og ved årtusenskiftet var den blitt et symbol på det flerkulturelle Norge. Nå forandres Tøyengata på ny – en ung, hvit middelklasse er i ferd med å overta området.

Tøyengata – et nyrikt stykke Norge er en skildring av det å høre til, dyttes ut og tilegne seg byen. Småbarnsforeldre, pubgjester, integreringsaktivister, gatas første halalslakter og ledelsen ved «Norges første eksotiske kjøpesenter» – alle har ulike fortellinger om hvordan bypolitikken kan gripe inn i et menneskeliv. Tone Huses møte med Tøyengata utfordrer oss til å tenke nytt rundt eksklusjon, integrering og retten til byen.

Samfunnsgeograf Guro Voss Gabrielsen (AHO) stiller som kritisk leser av boka

Arrangementet er gratis og åpent for alle

Facebook link her