NM i poesislam – finalen!

Fredag 4. november – kl. 19:00

Gratis inngang

Programleiar: Elling Borgersrud

Norsk mester i poesislam kåres fredag 4. november!

Poesislam er en rå og direkte litteraturopplevelse – der tilbakemeldingen er umiddelbar. Fredag 4. november fra kl. 19 bestemmer publikumsjuryene hvem som blir neste års vinner – enten fra salen på Cafeteateret i Oslo, eller av twitterjuryen i sofaen hjemme. Se sendingen som er produsert av webcast.no på foreningenles.no. Stem på din favoritt på Twitter.

De seks finaledeltakerne har alle vært gjennom harde kamper i lokale delfinaler og kommer fra hele landet. For første gang er kvinnene i flertall. Eminent konferansier i år er Elling Borgersrud.

Etter seks delfinalar i det vidstrakte land: Kven vinn finalen og blir noregsmeister i poesislam 2011? Publikum bestemmer vinnaren i slampoesi, som er ein konkurranse i krysningen av poesiopplesing, hip-hop battle og teatersport.

Sarah Ramin Osmundsen (20 år), bor i Oslo. Hun kommer fra Norge/Martinique, er artist og psykologistudent. Taktikk: være rolig og få fram budskapet.

Guro Sibeko (36 år), bor i Oslo. Hun er halvt sørafrikansk, zulu-prinsesse, forfatter og norsklektor. Sammen med regjerende norgesmester, Taro V. Cooper, har hun turnert rundt på skoler og holdt workshops i poesislam. Kom på 2. plass i finalen i fjor og er sulten på å vinne.

Ingebjørg Liland (47 år), fra Kjøllefjord i Finnmark. Har skrevet revy- og standup-tekster i mange år. Hun går andre året på forfatterstudiet i Tromsø. Kom på 3. plass i finalen i fjor. Taktikk: gode tekster. Stil: humoristisk.

Simen Torgersrud (21 år), fra Lillehammer. Studerer sosiologi ved NTNU. Har tidligere deltatt på en slamkonkurranse på Studentersamfundet i Trondheim, men aldri i NM. Taktikk: går for å lage god stemning blant folk og fe. Inspirasjon: den jevne nordmann på min egen alder.

Hans Christian van Nijkerk (29 år), bergensk/nederlandsk (performance)kunstner/elektronikamusiker som nå går siste året på Kunstakademiet i Tromsø. Taktikk: by på meg selv. Være sjenerøs og gi alt på scenen. Stil: En humoristisk tilnærming med undertoner av alvor og ubehag.

Kristine Søgnen (36 år), fra Dale i Sunnfjord. Jobber på et hjem for psykisk utviklingshemmede. Har ikke deltatt på slam før. Taktikk: ingen. Stil: stillfarende.

Regjerande noregsmeister, Taro Vestøl Cooper, varmar opp. DJ Fotnote snurrar plater mellom slaga. Møt opp og avgjer eit NM!

foto: Vibeke Røgler

Vinnaren får eit reisegåvekort på 10 000 kroner og ein funklande stor pokal med lok!

Arrangør: Foreningen !les

Les meir / mer info:

poesislam.no

foreningenles.no