Kampenjazz: Søndag 4. mars – Marius Neset Golden Xplosion

Søndag 4. mars – Marius Neset Golden Xplosion

Det er vel bare en ung norsk saksofonists gjennombrudd som er sammenlignbart med Marius Neset sitt de siste to årene. Med utgangspunkt i sin base i København har han bygget seg opp til i 2011 å stå fram som en av de aller viktigste nye stemmene i norsk og nordisk jazz. Plata «Golden Xplosion» har fått stormmottakelse over hele Europa. Med plata oppnådde han også å bli anmeldt med fire stjerner av fem i «Financial Times», en avis som ellers ikke ofrer mange spaltemillimetre på europeisk jazz. Mens den anerkjente anmelderen John Fordham gir ham full pott med stjerner «The Guardian». Opplev det aller fremste av ung europeisk jazz i dag.

Golden Xplosion er: Marius Neset: saksofoner, Magnus Hjorth: piano, Jasper Høiby: bass. Anton Eger: trommer

kl. 20:00 – kr 150/100