Kampenjazz: Søndag 5. februar – Tesla

Søndag 5. februar – Tesla

Nei, vi snakker ikke om verken den sportslige elbilen eller den fysiske enheten for magnetisk flukstetthet, begge oppkalt etter den serbisk-amerikanske oppfinneren Nikola Tesla. Vi snakker om Norgespremiere for ny svensk kammerjazz fra Göteborg av spennende merke, påvirket av afrikanske musikktradisjoner, av skandinavisk folkemusikk og av impro- og samtidsmusikk. Blandingen av perkusjon, trompet og el-bass blir brukt både til medrivende groove-baserte sekvenser og intim kammerjazz av høy kvalitet. Ebba Westerberg har spesialisert seg på å skape musikk i grenselandet mellom sjangre som jazz, verdens- og folkemusikk og samtidsmusikk. Staffan Svensson har samarbeidet med Marilyn Crispell og med Fläskkvartetten. Owe Almgren er kjent fra både hip-hop og jazz.

Konserten gjennomføres i samarbeid med Vinterjazz 2012

Tesla er: Ebba Westerberg: slagverk, Staffan Svensson: trompet, Owe Almgren: bass

kl. 20:00

kr 150/100