LILLE BOTSEN // FLUKTEN FRA BOTSEN – Feil Teater

9.–24. august kl 13:00, Husk å hente ut fribilletter

Facebook-event

Det er med stor glede vi inviterer til besøksdag i det ærverdige Botsfengselet på Grønland! For første gang noensinne i historien ever åpner fengselsdirektør Bergljot Stuss dørene til dette historiske bygget, hvor hun vil gi byens borgere et unikt innblikk i livet bak murene. Direktør Stuss har satt sammen et storslått program med live musikk (stilig!), festtaler (spenstig!) og drillshow (sku’kke vært lov!). Så puss lakkskoene og møt opp nederst i Botsparken for en trygg og knirkefri besøksdag i Oslos mest rømningssikre fengsel.

FLUKTEN FRA BOTSEN er en ny, gratis barneforestilling av Feil Teater. Sammen med et band bestående av tidligere innsatte fra Oslo fengsel, under ledelse av Trond Kallevåg, presenterer vi årets sommerteateropplevelse på østkanten, i samarbeid med Nordic Black Theatre.

Forestillingen er et bidrag til Slipp Botsen Fri – et grasrotinitativ av folk og organisasjoner som ønsker å bruke det nedlagte Botsfengselet til kulturformål. De siste fangene forlot Botsen i 2017, så nå stenger ikke lenger bygget folk inne – nå stenges folk ute. Les mer om Slipp Botsen Fri her: https://www.botsen.no/

Forestillingen passer for barn fra 5 år, og er helt gratis.

URPREMIERE: 9. august klokken 13:00

VARIGHET: ca. 45 minutter

OPPMØTE: nederst i Egon Olsens allé (Botsparken på Grønland)

SPILLESTED: foran hovedinngangen til det gamle Botsfengselet

IDÉ, KONSEPT OG PROSJEKTLEDERE: Amalie Ibsen Jensen, Lars Halvor Andreassen og Mathias Augestad Ambjør

SKAPENDE SKUESPILLERE: Amalie Ibsen Jensen, Christina Sleipnes, Lars Halvor Andreassen og Mathias Augestad Ambjør

KOSTYMEDESIGNER: Synne Reichelt Føreland

KOMPONIST OG MUSIKALSK LEDER: Trond Kallevåg

MUSIKERE: Stephen Thune mfl.

PRODUKSJONSASSISTENT: Sebastian Skytterud Myers

PLAKAT: Lars Halvor Andreassen

PROMOVIDEO: Thomas Gallagher

SAMARBEIDSPARTNERE: Nordic Black Theatre, Slipp Botsen Fri og Kriminalomsorgen (region øst)

TAKK TIL: Oslo fengsel, Røde Kors (familiegruppa), For Fangers Pårørende, Forstudium Teater, Tøyen skole og Riksteatret

FORESTILLINGEN ER STØTTET AV: Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Scheibler, Oslo Kommune, Fond for utøvende kunstnere, Røde Kors – Barnehjelpslegat, Fond for frilansere, Norsk Kulturfond og Komponistenes vederlagsfond

LILLE BOTSEN
Velkommen til sommersesongen med Lille Botsen på Grønland!

8. juni – 13. september, Botsparken på Grønland.

Endelig er det klart for en sprudlende Lille Botsen-sesong! Hver lørdag og søndag kl. 13 presenterer vi musikk, teater, sirkus og annen gratis underholdning for barn og unge i Botsparken tett på fengselsmuren, midt på Grønland. Vi startet dette utendørskonseptet under korona med stor suksess og har siden gjennomført arrangementer for barn og unge hver vår-og sommersesong. Ved dårlig vær er det en mulighet å flytte arrangementene inn på Nordic Black Theatre, Hollendergata 8. Følg med på Facebook og Instagram.

Om Slipp Botsen Fri prosjektet
Vi ønsker å ta i bruk det gamle fengselet Botsen og skape et kulturhus, en kulturmuskel på Grønland. Botsen har et unikt potensiale med sin store bygningsmasse, parkanlegg og mur.

Lille Botsen er støttet med bomiljøtilskudd fra Oslo indre øst-satsingen og Bylivstilskudd  fra Oslo Kommune Sparebankstiftelsen og er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre og Slipp Botsen Fri.

https://www.botsen.no/