Opprop: Slipp de palestinske medisinstudentene inn i Norge 

#FraGazaTilUiO

Signer her

Det medisinske fakultetet ved Universitetet i Oslo (UiO) har jobbet på spreng for å tilby 10 palestinske medisinstudenter fra Gaza en studieplass for høstsemesteret, samt penger til flyreise og opphold i 5 måneder.

Dette er sårt tiltrengte nyutdannede leger som behøver et utvekslingsopphold for å kunne fullføre graden sin. Det eksisterer ikke lenger noe utdanningstilbud for palestinerne i Gaza, da alle universiteter ligger i ruiner etter bombene.

UDI har nå nektet disse studentene innreise til Norge, fordi de frykter at de ikke skal reise tilbake til Gaza når de er ferdige. På samme tid er helsevesenet i Gaza i ferd med å kollapse, og de mangler alt av helsepersonell. Å hjelpe disse studentene på vei til å bli leger er som Anne Kveim Lie sier til Klassekampen: «et lite bidrag som kan få store ringvirkninger». På bakgrunn av avslaget til UDI samler vi nå inn underskrifter for å få den norske regjeringen til å overprøve avgjørelsen. Vi krever at de palestinske medisinstudentene får komme inn i Norge for å gjennomføre et utvekslingssemester ved Universitetet i Oslo denne høsten.

Semesteret ved UiO skal etter planen starte 19.august og det begynner for alvor å haste om de palestinske medisinstudentene skal få gjennomført sitt utvekslingsopphold i Norge. Vi håper derfor du ønsker å bruke din stemme ved å signere denne underskriftskampanjen og å dele med aktuelle personer i ditt nettverk. Underskriftskampanjen vil være åpen til og med søndag 04.08.24 kl 19.00 og underskriftene vil etter dette bli overlevert samlet til regjeringen ved Utenriksminister Barth Eide. 

Tusen takk for ditt bidrag!

Les mer om saken her: 
– https://klassekampen.no/artikkel/2024-07-20/legestudentar-nekta-innreise/Sqi7?fbclid=IwY2xjawEQMhFleHRuA2FlbQIxMQABHVf-Dg2fZA2zAytHBrevz9szmSyvalUd3DjTNVVHZGB_1jCpDbWCuW8YTQ_aem_N3K7ECoZwzbOFi1Pr_8IbQ
– https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Avv1rn/legestudenter-fra-gaza-nektes-innreise-til-norge 

Oppropet er utarbeidet av:

Anne Kveim Lie (lege og professor), Mohammed Almashhadani (medisinstudent), Kaja Jamtli (sykepleier), Hilde Reksjø (sykepleier), Carl Munck (lege), Sara Soraya Eriksen (lege), Emma Lengle (lege og stipendiat)