Bjørn Charles Dreyer: Fourth Wave and the Moon – Konsert

lørdag 16. november kl 20:00, 200 kr
Dørene åpner kl. 19:00

Bjørn Charles Dreyer, en mangeårig session-musiker og gitarist for utallige kjente og ukjente artister som du har hørt før, slapp sitt andre soloalbum, “Fourth Wave and The Moon” tidligere i år.

Med et stjernelag av musikere, spiller han materialet fra Fourth Wave and The Moon, men også fra forrige kritikerroste album, “Time and Mass” (2021) som ble innspilt med Kristiansand symfoniorkester.

Musikken er en blanding av klassisk, jazz og elektronisk musikk hvor man som lytter blir med på livets dype funderinger rundt forgjengelighet, liv og død. Dreyers egne erfaringer kommer til uttrykk og deler de rå følelsene av å miste en livsledsager i altfor ung alder.

Men, konserten handler om mer enn tap: det handler om motstandskraft, om å fortsette livet, søke ny kjærlighet og oppleve seier og tap. Og, som Dreyer uttrykker det, handler ikke livet om å komme noe sted, men at det er en evig prosess. Naturen og omgivelsene, spesielt kyststripen på den sørligste delen av Norge, spiller en betydelig rolle og kommer til uttrykk i Dreyers musikk.

Født i USA, oppvokst i Norge, med musikkstudier og doktorgrad, og sitt etter hvert mangefasetterte kunstnerskap, har Dreyer igjen vist en evne til utvikling og fornyelse. På «Fourth Wave and the Moon» spiller han på sine erfaringer, samt uutgitte komposisjoner fra ungdomsårene, for å skape en lengre linje mellom fortid og nåtid. Og, med dette frembringer han følelser og fornemmelser mange lyttere vil kjenne seg igjen i.

Bjørn Charles Dreyer har vært med på mer enn 150 plateutgivelser, som gitarist og komponist, med utallige kjente og ukjente artister som du har hørt mange ganger, nasjonalt og internasjonalt, på album eller konserter med Xploding Plastix, Mari Boine, Eivind Aarset, Anneli Drecker, Per Martinsen, Aggie Frost, Erland Dahlen, Jan Bang, Stefano Bollani, Rolf Gupta, Live Maria Roggen, Gareth Jones (Depeche Mode) og mange, mange flere,

På konsert med Fourth Wave and The Moon er den faste besetningen:

Bjørn Charles Dreyer, gitarer og elektronikk

Ariel de Wolf, cello

Henning Seldal, melodisk slagverk

Gjester annonseres i forkant av hver konsert.

Sitt komfortabelt, slipp «Fourth Wave and the Moon»-konserten inn i ørene og glem at du er på denne planeten de neste 50-60 minuttene.