Oslo Messingkvintett // urfremfører  S e k s  d e l e r  a v  e n  s n u r r h a r p e – 17. oktober

torsdag 17. oktober kl 19:30
Dørene åpner kl. 18:30

www.oslomessingkvintett.no

Det er med stor glede vi i Oslo Messingkvintett inviterer til konsert på Cafeteateret, Grønland, en av våre favorittscener i Oslo. Kveldens urfremføring er Eirik Hegdals nye verk med navnet 

S e k s  d e l e r  a v  e n  s n u r r h a r p e. 

Det er en leken suite med seks satser i Eirik Hegdals egen stil som vi gleder oss til å fremføre. Hva musikken har med snurrharpe å gjøre og hva statsen «F o p p & sparsom F o f l i n g» er vil du få vite i samtaler mellom musikere og komponist underveis i konserten. Illustrasjonen er tegnet av komponisten selv.

På konserten vil du også få høre Gunhild Seims «Brasskvintett» skrevet til Oslo Messingkvintett i 2023 og nå fremføres verket endelig i Oslo. Seim bruker  renstemte og meditative samklanger i sin musikk. Som messingblåser har hun selv vært fascinert av et psykoakustisk fenomen som kan være svært fremtredende hos messinginstrumenter. Dette er ekstratoner som begynner å røre på seg i rommet når instrumenter klinger sammen, uten at det er noen som spiller dem. 

I tillegg skal vi fremføre våre favorittstykker for messingkvintett av norske komponister slik som «Woven» av Bjørn Morten Christophersen, «Spiracle» av Kristine Tjøgersen og stykker skrevet til oss «Melodies of Stray» (2018) av Daniel Herskedal. 

Konserten er støttet av FFUK og Norsk Kulturråd. 

Oslo Messingkvintett har siden stiftelsen høsten 2015 arbeidet aktivt for å skape varierte konserter for et bredt publikum. De vil vise ensembleformens muligheter, bredde og store repertoar. De arbeider i tillegg med å utvide repertoaret og har fått nye verk skrevet til seg av Øystein Sevåg (2018), Daniel Herskedal (2019), Christian Afreth Eriksen (2020), Rolf Gupta (2021) og Gunhild Seim (2023). Ensemblet består av fem aktive frilansere med sitt virke i Oslo og omegn. Kvintetten spiller jevnlige konserter, både egne produksjoner og på festivaler og de mottar ensemblestøtte fra Kulturrådet.