NBX Teaterskole

Posted on

NBX er en teaterskole på heltid.

Hvert kull med deltagere er med i to år.   Kontakt oss angående opptak.

Hovedvekten av den daglige treningen dreier seg om skuespillerens arbeid, innstudering av forestillinger og praktisk analyse under ledelse av regissøren Nadir Guendouz.

NBX har daglig grunntrening under ledelse av skuespillere og dansepedagoger i: Bevegelse, dans, stemmetrening, sang, scenekampteknikk, teaterteori og tekstskriving for scenebruk. I løpet av de to årene har NBX også undervisning med gjestelærere i fysisk teater, klovneteknikk og prosjektorganisering. Gruppen går sammen og ser teaterforestillinger i forskjellige sjangre.

NBX produserer teaterforestillinger som vi spiller på Cafeteatret, Hollendergt 8 på Grønland, eller på turné.  NBX er Norsk Kulturråds flerkulturelle hovedsatsing.

Undervisningen er gratis, og deltagerne får stipend.

For avtale eller mer informasjon kontakt:

Hovedlærer Nadir Guendouz
tlf ettermiddag +47 98 49 73 62

Daglig leder Ann-Magritt Børresen

telefon dag +47 91 81 77 99 
epost: annbo@nordicblacktheatre.no

Fotograf_Bianca_Emilia_Fjellstad_for_NBT_oppstart_web70_kvalitet-3

NBX 2015-2017
fra venstre: Amie Joof Lund, Tani Hansen, Arman Surizehi, Gabriel Ramirez, Hina Zaidi, Mankirat Singh, Kristine Utne Stiberg, Marianne Hetland, Fabian Svegaard Tapia, Christian MB Eidem, Camilla Johannessen, Samia Ahmed.
fotograf: Bianca Emilie Fjellstad

 

IMG_9088

fra venstre: Bhkie Male, Ragni Anne Halle, Jahanger Ali, Lydia Lindén, Khalid Mahamoud, Sarakka Susanne Raneli Gaup, Heta Hilda Amanda Kerokoski, Guillermo John Magno

NBX er et utviklingsprosjekt for flerkulturelle skuespillere og kunstnere.
Målet for NBX er å utvikle flere skuespillere som speiler det mangfoldet i dagens Norge.  NBX er en teaterskole og et utviklingsprosjekt i scenekunst for deg med transkulturell bakgrunn. NBX er Norsk Kulturråds flerkulturelle hovedsatsing.

Undervisningen er gratis, og deltagerne får stipend

 

NBX ellever 2011-13:

7

Mimmi Tamba, Vijeyatharziny Sunthararasigamany,  Farhan Shahazad Gul Khan, Laura Shestopal, Adela Cudjoe, Emil Rodrigo Jørgensen og Kevin Mbugna

 

Lærerne:

Sebastian_Dahl__MG_1065

NADIR GUENDOUZ

Hovedlærer, prosjektleder,

Utdannet regissør og pedagog  ved GITIS, Moskva Nadir Guendouz. Hovedlærer og instruktør. Nadir har fem års utdanning som instruktør og pedagog fra Det Statlige Teaterakademi i Moskva, det opprinnelige GITIS, og har mange års erfaring med teaterarbeid i Frankrike, Russland og Norge. Har jobbet på Nordic Black Theatre siden 2000

turid1

TURID GUNNES

Skuespiller, underviser i stemmebruk og tekstarbeid.  arbeidet bl på  Den Nationale scene, Riksteatret, TV produksjoner som Hvaler og Fox Grønland. Underviser også på Kunsthøyskolen

IMG_7031-Vilde

VILDE SPARRE,  er koreograf MA Kunsthøgskolen i Oslo

og har arbeidet som danse- og bevegelseslærer ved NBX siden 2003. Hun underviser i improvisasjon og komposisjon samt i rene tekniske klasser i dans.

Vilde Sparre er opptatt av å utforske hvilke bevegelsesmuligheter som finnes i kroppen og undersøke hva som skjer i møte mellom kropp og rommet vi beveger oss i.

bright-2

BRIGHT MWANDUKA, moderne afrikansk dans.

Utdannet i Zimbabwe og på KHiO, Baletthøgskolen. Koreograf og danser. Driver sitt eget kompani Heritage Dance Pro. Koreograf for NBT, bla a Romeo og Julie in Rap, samarbeidsprosjekt med Oslo Filharmoniske orkester.

 

Siri portrett

SIRI KVAMBE, Sanglærer

Utdannet ved Musikkonservatoriet, Rytmisk linje på HiA

og Norges Musikkhøgskole.

Frilans musiker, sangpedagog, kursholder.

Fungerende daglig leder ved Samspill Internatjonal Music Network.

steen_haakon

STEEN HAAKON

Gjestelærer i Teaterklovnen. Utdannet i regi på Statens teaterskole i København. Undervist på samme sted.. Arbeiet som skuespiller, klovn og lærer i Danmark og Frankrike. Har i mange år vært elev og medarbeider av Keith Johnstone, teatersportens far.

Katja portrait des 2016 cropped

Katja Støren har profesjonell bakgrunn innen skuespill, scenekamp og kampkunst. Hun har arrangert kamper for dataspill, teater, opera og TV, og er kvalifisert scenekampinstruktør i Nordic Stage Fight Society.

ann-mag

ANN-MAGRITT BØRRESEN

Daglig leder av NBX, rådgiver. Utdannet skuespiller fra Statens teaterskole i København og cand. mag fra Universitetet i Oslo. Har jobbet som skuespiller i 20 år med barneteater, revy mm og som produsent og dramaturg.

 

patrick
Patric van den Boom.
Klovning timelærer.
Startet Klokkeklovnene i Norge som er klovning for demente, og arbeider også som Sykehusklovn.
Bakgrunn fra Dutch Clown School og Social Clowning i Nederland.

 

deise
Deise Nunes
Lærer i teaterhistorie og -teori ved Nordic Black Xpress siden 2015. Mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Prosjektutvikler og dramaturg ved Nordic Black Theatre. Faglitterær skribent og oversetter.
oystein-headshot-2013-foto-ida-oppen-1
Øystein Ulsberg Brager er frilans sceneinstruktør og har hatt regien på stykker som Vildanden ved Sogn og Fjordane Teater, Frankenstein ved Nordland Teater, Journey to the East, Krigsfortellinger, Kinder K m.fl. Han er også kunstnerisk leder for det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions som blant annet står bak det Heddaprisvinnende prosjektet Oslo Internasjonale Teater.
fullsizerender
Nina Andreassen er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole og jazzsanger og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole. I tillegg til utøvende virksomhet er hun høgskolelektor i skuespillerfag, og underviser nå i stemmebruk og tekst på NBX.

Neste Kurs: September 2017-Juni 2019

NBX er en teaterskole på heltid. Hvert kull med deltagere er med i to år.   Fra høsten 2014 er det plass til 2 nye deltagere som begynner i annen klasse.  Neste gruppe begynner i september 2015.

Hovedvekten av den daglige treningen dreier seg om skuespillerens arbeid, innstudering av forestillinger og praktisk analyse under ledelse av regissøren Nadir Guendouz. NBX har daglig grunntrening under ledelse av andre skuespillere og teaterpedagoger i dans, bevegelse, teaterteori, stemme, sang og scenekampteknikk. I løpet av de to årene har NBX også undervisning med gjestelærere i fysisk teater, performance, filmarbeid og prosjektorganisering. NBX produserer teaterforestillinger som vi spiller på Cafeteatret, hollendergt 8, Grønland eller på turné.  NBX er Norsk Kulturråds flerkulturelle hovedsatsing.

Undervisningen er gratis, og deltagerne får stipend.

For avtale eller mer informasjon

kontakt:
Hovedlærer Nadir Guendouz
tlf ettermiddag +47 98 49 73 62

Daglig leder Ann-Magritt Børresen
telefon dagtid +47 91 81 77 99
epost: annbo@nordicblacktheatre.no

 

 

NBX ellever 2009-2011:

Julia Wiedlocha, Sofia Knudsen Estifanos, Kristiane Nerdrum Bøgewald, Evelyn Rasmussen, Osazuwa, Christopher Clark, Meriton Suhogrlla,  Ahmes Tobasi og Junaid Khan

nbx 2011

Hear them sing with Sheldon Blackman @ Urban Studios!!!  01-nbx-a-song

 

nbx 2008

NBX deltagere 2007/2009:  Judy, Halima, Dadir, Alfa, Nasrin, Melanie, Tuva, Liv, Pedro

 

Følg Nordic Black Xpress på:  Facebook

KONTAKT
Nadir Guendouz (NBX) Hovedlærer og instruktør. Nadir har fem års utdanning som instruktør og pedagog fra Det Statlige Teaterakademi i Moskva, det opprinnelige GITIS, og har mange års erfaring med teaterarbeid i Frankrike, Russland og Norge. Opprinnelig fra Algerie.
nadir@nordicblacktheatre.no
Tlf: 984 97 362

Ann-Magrit Børresen (NBX) Daglig leder av NBX, produsent og rådgiver. Utdannet skuespiller fra Statens teaterskole i København og cand. mag fra Universitetet i Oslo. Har jobbet som skuespiller i 20 år og som produsent og dramaturg.
annbo@nordicblacktheatre.no
Tlf: 918 17 799

NBX holder til på Slurpen, Lakkegata 79 b, inngang fra Sarsgate, i bakgården. kart
Prøver og forestillinger er på Cafeteatret, Hollendergt 8, Grønland, Oslo