Big Boss Band featuring Celio de Carvalho

MS Innvik, torsdag 14 mai
Dørene åpner kl 19.
Billetter: kr 120 i døra. (kr 50 for studenter og skoleungdom)

big_boss_band_spiller_funk_og_latin

Storbadet Big Boss Band varter opp med funk og latinrytmer på MS Innik torsdag 14 mai kl 19.00. Under ledelse av sin nye dirigent Hayden Powell, spiller bandet musikk av bl.a. Arturo Sandoval, Brecker Brothers, Gordon Goodwin m.fl.

Med seg på konserten har bandet Celio de Carvalho på perkusjon.
Celio de Carvalho kommer fra Rio de Janeiro. I hjemlandet Brasil har han spilt med mange av sin generasjons mest anerkjente musikere. Han har gjort Norge til sitt andre hjemland og har slik blitt en reisende musiker på to kontinenter. Her hjemme har han spilt med en stor andel av det etablerte folkemusikk- og jazzmiljøet og opparbeidet seg et sjeldent ry som rytmisk musiker. Med gruppen Trio De Janeiro fikk han Spillemannsprisen i 1993. Han ga ut sin første soloskive i 1996 og ga i 2003 ut plate med gruppen Combonations. Celio de Carvalho spiller et mangfold av latin-amerikansk perkusjon.

Musikalsk leder for kvelden er Hayden Powell. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Hayden er en av landets fremste unge jazzutøvere, og han allerede bemerket seg i jazzmiljøet. I tillegg til å ha spilt med flere kjente jazzband, samt startet opp egne band, driver Hayden også med komposisjon.

Big Boss Band ligger langt fremme blant de beste amatørstorbandene i Oslo-området, og består av dyktige amatørmusikere og musikkstudenter. Siden oppstarten i 1991 har mange store navn innen norsk storbandmiljø bidratt til å utvikle bandet. Big Boss Band har også hatt gleden av å jobbe sammen med en rekke anerkjente og respekterte artister og musikere. Bandet spiller variert musikk, fra tradisjonell swing- og dansemusikk til salsa, funk og world musikk.

Kveldens gjester: Clifford Brown Tribute

I autentisk 50-talls stil hyller bandet en av jazzhistoriens viktigste trompetister. Medlemmene er et knippe av landest fremste unge jazzutøvere. Med blåserene Powell og Værnes i spissen retter kvintetten blikket tilbake til jazzens glansdager. Tross sin korte karriere rakk Clifford Brown (1930-1956) å gi be-bopen en ny dimensjon. Han etterlot seg mange legendariske innspillinger, og en rekke av dagens standardlåter er signert han.

Clifford Brown Tribute består av Hayden Powell, trompet, Kasper Værnes, sax, Oscar Grønberg, pinao, Julius Lind, bass og Tollef Østvang, trommer.

Bandet er satt sammen for å gjøre en turné i mai 2009 med bakgrunn i en felles interesse for musikken til Clifford Brown og bandet han drev sammen med Max Roach på 50-tallet. Medlemmene i bandet har utdanning fra jazzlinja i Trondheim og Norges Musikkhøyskole og har spilt i grupper som Hayden Powell Quartet, Kasper Værnes Kvartett, Sharp Nine og Trondheim Jazzorkester.

www.bigbossband.no

www.celiodecarvalho.com