Amefrica – en konsert

amefrica_a3_korr03

Amerfrica – konsert
Latin amerikansk musikk møter sitt afrikansk røtter

søndag 1. nov – dørene åpner: kl. 19.00

OM AMEFRICA

Arven fra afrikansk musikk er tydelig over hele Latin-Amerika. Den ligger blant annet i rytmemønstre gjenkjent i tradisjonelle og populære musikkformer.
Prosjektet AmeFrica er initiert av den norgesbaserte ecuadorianske perkusjonisten og musikkarrangøreren Tito Guevara. Guevara har lenge ønsket å skape et prosjekt som forbinder afrikansk musikk med tradisjonell populærmusikk fra hans eget land. Ecuador er ett av landene i Latin-Amerika  hvor marimba er et mye brukt instrument. Dette opprinnelig afrikanske instrumentet ble introdusert i Amerika  på 1600-tallet. I dag forbindes instrumentet i stor grad med Latin-Amerika, mens mye av den tradisjonelle musikken fremført på instrumentet har afrikanske røtter.
Guevara ønsker å bringe musikere fra Ecuador og sørlige Afrika sammen, for å utvikle et repertoar med feste i begge kontinentene og med marimbaen som fellesnevner. Slik vil gruppen bestå av norgesbaserte og inviterte musikere med røtter i de to kontinentene. Resultatet skal bli en spennende blanding av marimba- og perkusjonsmusikk fra Ecuador og Sør-Afrika, til latin-amerikansk gitar og med rom for improvisasjon.
Prosjektets særpreg i det musikalske møtet mellom afrikansk og latin-amerikansk musikk og de historiske røttene som ligger til grunn gjør prosjektet både pedagogisk og kunstnerisk interessant i skolesammenheng. Her kan en vise hvordan musikk har vandret og hvordan den afrikansk musikken og rytmisk kunnskapen ble brakt til Amerika med slavene. På amerikansk jord ble musikken tatt godt imot og formet i møtet med den latinske musikkarven.  I sammenheng med øvrig turnering kan det gjennomføres skolekonserter (ungdomsskole / videregående).

Prosjektets kunstneriske leder Tito Guevara er komponist, arrangør og perkusjonist. Han spiller i en rekke latinsk band og holder ofte verksteder i Norge og England. Opprinnelig fra Quito i Ecuador, studerte han jus på Universidad Central og musikk på Conservatorio Nacional i hjemlandet sitt og spilte fra tidlig alder som profesjonell perkusjonist med blant andre Sonora Siboney, Orquesta Virtud og El Combo Pachanguero i Ecuador. Han flyttet til Europa i 1989 og har bodd, studert, undervist og spilt med en rekke band i Frankrike og England. I Norge dannet han det populær salsabandet Sonora Cimarrón, samt flamenco-prosjektet Flamenco Duro i samarbeid med flamencodanserinnen Tonje Lieberg.

presentert av Du Store Verden! www.du-store-verden.no

tito-jpg

http://www.facebook.com/event.php?eid=158594022871