SEVEN WINDS KONSERT

SEVEN WINDS med gjester
Støttekonsert for ofrene etter Union Carbide-ulykken i Bhopal, 25 års-markering
MS Innvik søndag 18. oktober

dørene åpner: kl. 18.00 konsert: kl. 19.00

Unni Løvlid – vokal
Becaye Aw – gitar, vokal
Rolf-Erik Nystrøm – saksofoner, vokal

presentert av Du Store Verden!

7wind

foto: Michal Wasaznik


SEVEN WINDS med gjester
Støttekonsert for ofrene etter Union Carbide-ulykken i Bhopal, 25 års-markering

Søndag 18. oktober kl. 19.00
MS Innvik/Nordic Black Theatre

Billetter kr. 150 – inntektene går til sykehuset i Bhopal

Søndag 18 oktober spiller Seven Winds en konsert på Kulturbåten Innvik i Oslo, der alle inntektene går til sykehuset i Bhopal. Konserten skjer i forbindelse med 25-års-markeringen for katastrofen i Bhopal, India, der 25 000 mennesker mistet livet og mange fortsatt merkes av ulykken gjennom kreft og misdannelser.

Seven Winds har nettopp gitt ut en kritikerrost plate på Heilo. Gruppen turnerte i fjor Asia og besøkte blant annet fabrikken og sykehuset som har blitt opprettet i slummen gjennom donasjoner og frivillighet. Seven Winds spilte den gang en konsert i slummen utenfor fabrikken og fikk oppslag i indisk presse for dette. Fra 26. november er gruppen tilbake i Bhopal for nye konserter.

Rolf Erik Nystrøm i Seven Winds sier: Dette gjør vi fordi spørsmålet engasjerer oss personlig da vi har møtt ofre fra ulykken og sett dette på nært hold, men også fordi det er et grusomt eksempel på hvordan multinasjonale selskaper kan unngå straffeforfølgelse og ansvar når ofrene er verdens fattigste.

Unni Løvlid – vokal
Becaye Aw – gitar, vokal
Rolf-Erik Nystrøm – saksofoner, vokal

Blant Seven Winds gjester denne kvelden finner vi
Abdulrahman Surizehi, Alex Gunia, Celio de Carvalho, Gustavo Tavares, Harald Eraker, Harpeet Bansal, Kouame Sereba, Lidia Pinheiro, Raymond Sereba og Wan Yuan.

De tre anerkjente musikerne i Seven Winds ble i 2008 spurt av Dei Nynorske Festspela om å lage et bestillingsverk basert på tekstene til Olav H. Hauge. Det resulterte i tonesetting av mange av diktene hans, hvor de blir framhevet i alt fra funk, ballade, vise, jazz, folk, ny musikk; rett og slett det som Seven Winds føler passer de forskjellige diktene best. Musikken er et resultat av de tre ulike musikernes varierte musikalske ståsteder, evne til å ta opp i seg nye uttrykk, intense turnévirksomhet og deres ønske om å få låtene og plata til å være så tro mot Hauges dikt, sett fra Seven Winds ståsted, som overhodet mulig.

Siden juni 2008 har Seven Winds holdt flere enn 40 konserter i alt fra klubber til konserthus, slum og palasser, universiteter og skoler i India, Tanzania, Kina, Korea, Nepal, Sri Lanka og Norge. Seven Winds har samarbeidet med musikere og diktere fra bl.a. Zanzibar, Beijing, Seoul, Kunming, Kathmandu, Colombo, Shanghai, Hanzhou, Xi’an, Lanzhou, Bhopal og Delhi, og framført tekstene til Hauge på nynorsk, kinesisk, fransk, fulani, hindi, swahili og koreansk. Coveret til den nye platen speiler dette ved at du finner Hauges tekster oversatt til 16 ulike språk.

Terningkast 5 i Bergens Tidende:
http://www.bt.no/kultur/musikk/anmeldelser/Respektfullt-935589.html
NRK skriver:
http://nrk.no/nyheter/kultur/1.6785658

http://www.facebook.com/event.php?eid=175955594873

http://du-store-verden.no/article.php?story=20091006123000807