Debatt: InterCity inviterer til Lambda Unplugged

Tid: Onsdag 3.3 kl. 17.00

Sted: MS Innvik, Langkaia

Hvem elsker Lambda?

Debattanter:
Juan Herreros, Herreros Arquitectos og Lambdas arkitekt
Helle Søholt, GEHL Architects og juryleder i arkitektkonkurransen for det nye Munchmuseet
Peter Butenschøn, arkitekt
Erling Dokk Holm, kommentator byutvikling og arkitektur

Juryen var aldri i tvil når de skulle vurdere de innkomne forslagene i arkitektkonkurransen for det nye Munchmuseet. Lambda lå riktig. I følge juryen kunne nå området utenfor Operaen bli både fantastisk og folkelig. Bygget maser ikke til for operaen fordi Lambda nærmest monumentaliseres som en lampe ute i vannet. Dessuten fremhevet juryen at bygget har fine henvendelser og adkomster til andre deler av Bjørvika og binder sammen øst og vest. I tillegg var også byggets vertikalitet gjennomarbeidet og fungerte utmerket som museum.
Kritikken som fulgte var tilsvarende ramsalt og høylydt. Peter Butenschøn har hevdet at et nytt Munchmuseum er for viktig til å bygges som en flau forpliktelse, og spør retorisk om Lambda virkelig er en katedral for vår tid, et ikonbygg for fellesskapet og kunsten, som kan gi byen stolthet i noen hundre år? Butenschøn svarer at det foreløpig ikke er mange som finner slike kvaliteter i «en spansk kontorblokk i glass, med en knekk på toppen».
I dette debattmøtet skal vi gå bak den debatten som styres av synsing om stygt og pent, knekk og glass, og se bredt på premissene for plassering av Munchmuseet i Bjørvika og svarene fra Juan Herreros i form av bearbeidede skisser.

Møteleder: Erling Fossen

Lett servering

Tid: Onsdag 3.3 kl. 17.00
Sted: MS Innvik, Langkaia

InterCity er Oslo Byforums debattorgan siden 1997 og har arrangert over 200 debatter over hele Norge

Facebook event:  http://www.facebook.com/event.php?eid=355247556123&ref=mf