Konsert: Amherst «A Light Exists in Spring»

A Light Exists in Spring

amherst_1

tirsdag 9. mars på MS Innvik

kl 20.00 – kr 100Medvirkende:

Amherst

Ingvild Koksvik Amundsen – vokal

Lene Anett Killingmo – saxofon og bassklarinett

Ellen Andrea Wang – kontrabass

Lars Jakob Rudjord – piano

Wenche-Britt Hagabakken – tekstlesing

Morten Stoltz Vernegg – video

Amherst gir 8. mars ut sin debutplate «A Light Exists in Spring» på NORCD. Dagen etter spiller ensemblet den tverrkunstneriske forestillingen ved samme navn på MS Innvik, i samarbeid med forfatter Wenche-Britt Hagabakken og videokunstner Morten Stoltz Vernegg.

Amherst har siden 2006 utviklet et tett samspill og et personlig sound hvor også improvisasjon er en viktig del. Musikken har et nært og melodisk uttrykk, og knytter seg til den nordiske jazztradisjonen samtidig som den representerer noe eget og friskt. I forestillingen «A Light Exists in Spring» formidles 1800-tallspoeten Emily Dickinsons liv og diktning gjennom musikk, bilder og ord.

Denne konserten forsøker å trenge inn i Dickinsons kjærlighet til et menneske vi ennå ikke med sikkerhet kan si hvem var. Alene i andre etasje i huset Homestead i Amherst lot hun papiret få det hun gjennomlevde. Kjærligheten, og dens smerte, ble transformert til oppsiktsvekkende skrivekunst.

Forfatter Wenche-Britt Hagabakken vil bidra med egne tekster, samt deler av Emily Dickinsons mystiske «mesterbrev», på norsk i egen oversettelse. Mesterbrevene dukket opp blant Emily Dickinsons papirer etter at hun døde. To av dem er blant det mest intense og glødende hun skrev noensinne, og de sier mye om en avgjørende kjærlighetskrise i livet hennes. Parallelt med tekst og musikk viser Morten Stoltz Vernegg live-redigert video som skaper en særegen atmosfære rundt konserten.

«How sweet if I am not forgot», sa Emily Dickinson. Vi ønsker å holde hennes drøm levende – velkommen til konsert!

www.amherst.no/alight

Konserten starter kl 20:00 og billettprisen er 100 kr.