ROMEO OG JULIE 2010

Nordic Black Theatre møter Oslo Filharmoni på Oslo Konserthus!

Dansere, skuespiller, rappere og andre artister møter nesten 100 musikere på scenen på

Lørdag 20. mars – kl. 13.00 på Oslo Konserthus, Vika

se østlandssending reportasje her: http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/205452/

videoblogg:

del 1: http://www.youtube.com/watch?v=kmpo5Rd5_9I

del 2: http://www.youtube.com/watch?v=858BqXnRbmo

del 3: http://www.youtube.com/watch?v=i37HjJBHMXs

se også: http://www.concertogrosso.no/

Som mye annen stor litteratur, har Shakespeares drama fra 1500-tallet evig gyldighet. I originalen er det vendetta mellom overklassefamilier som danner konflikten, i Sondheim/Bernsteins West Side Story er det etniske motsetninger i New Yorks gettostrøk. I Oslo 2010 handler det om motsetninger mellom ungdom fra øst- og vestkant, som nå møtes på et geografisk skille – i Vika.

Handlingen blir i stor grad skapt av artistene selv, under veiledning av regissør Cliff A. Moustache. En ting er sikkert, dette blir ingen vanlig eller tradisjonell Shakespeare-forestilling. Moustache er grunnlegger av og kunstnerisk leder for Nordic Black Theatre. Koreografi av Bright Wamwanduka gir forestillingen et spennende globalt uttrykk.

Artistene er noen av Norges fremste unge skuespillere, dansere, rappere og andre fra Nordic Black Theatre (Teaterbåten Innvik), CRE8, Floorknights og fra miljøet på X-ray ungdomskulturhus i Brenneriveien.

Tekst er opprinnelig skrevet av Emire og Lillebror fra Forente Minoriteter, en hip hop-gruppe som er kjent for bl.a. Gatekunstprosjekter, NRK-serien Glatte gater og kinodokumentaren 99% ærlig.

Musikken er Prokofjevs og det er Oslo Filharmoniske Orkester som spiller, og dirigent er den dyktige og allsidige Ingar Bergby.

Billetter kjøpes her: Oslo filharmoni

eller fra Billetservice

OBS! mens det er 5 skolekonserter det er kun en forestilling for publikumet – lørdag 20. mars kl. 13.00 – med andre ord løp og kjøp!!