Srilankiske maskedansere kommer til Norge!

Srilankiske maskedansere kommer nå til Norge, i regi av Rikskonsertene og partnere, for å vise såkalt Tovil-dans. Tovil er en rituell dansedrama-tradisjon som er fundamentert på prinsippene for magisk religiøs helbredelse. Denne tradisjonen finnes beskrevet i skrifter som er over 3000 år gamle.

De holder verksted, forestilling og kulturkveld på MS Innvik på onsdag 22. september

Tovil-dansene er fargerike og spektakulære danseritualer som fremføres av buddhister for å gjenopprette kosmisk balanse når mennesker eller samfunn har opplevd sykdom og motgang. Maskedansene personifiserer mennesker som lider av psykosomatiske sykdommer, fugler, dyr og også sosiale typer. Danseoppvisninga passer for alle aldre, også barn.

Et danseensemble ledet av den anerkjente artisten H.N.Thilakarathna, kommer til Oslo 22.-26. september for å holde workshops og opptre på ulike arenaer. 22.september besøker de MS Innvik med workshop og Srilankisk kulturkveld:

Program 22.09.
Åpen workshop på MS Innvik. Oppdag og lær mer om Tovil-tradisjonen gjennom aktiv deltakelse. Åpent for alle.
Hvor: MS Innvik
Når: kl 16-18
Påmelding: sk@concert.no

Srilankisk kulturkveld (Maskedans og andre oppredener fra både tamilsk og singalesisk kultur).
Publikum vil også få muligheten til å smake srilankisk mat.
Hvor: MS Innvik
Når: kl 18-21