«Eugen Schauman»

Teater Mestola i samarbeid med Grusomhets Teater og Nordic Black Theatre presenterer:
«Eugen Schauman»
kritikerroste skuespillet på nordisk turné til Stockholm og Oslo

på Grusomhets Teater, Hausmanns gt. 34

fredag 5. november kl. 19.00
og lørdag 6. november kl. 18.00

billetter: kr 150/100

Skuespillet Eugen Schauman ble spilt i fjor for utsolgte hus i Helsingfors og ble valgt i år til den Internasjonale Teatersommerfestivalen i Tammerfors, Nordens største teaterfestival. Nå kommer det kritikerroste skuespillet på nordisk turné til Stockholm og Oslo!

Om stykket:
En skuffet, bitter ung mann, sosialt isolert, ulykkelig forelsket. Eller en politisk aktivist som stiger mot tyranni og gir impulsen mot Finlands framtida selvstendighet?

Den unge Eugen Schauman utførte den 16. juni 1904 alene et attentat mot den avskydde russiske generalguvernøren Nikolaj Bobrikov i Helsingfors. Schauman skjøt Bobrikov og etterpå seg selv. På slutten av 1800-tallet begynte en sterk russifisering i det autonome Finland, og denne dåd husker finnene som ”Tre skutt i senatet”, et dramatisk svar på russifiseringen.

Nå får vi se Teater Mestolas moderne tolkning av denne kontroversielle mannen. En tidlig finsk Max Manus, en eventyrer og nasjonalhelt, eller bare en galning og terrorist?

Denne uttrykksfulle forestellingen gjør ikke den historiske personen og historien til en sorthvit beskrivelse. Hva betyr egentlig motstandsbevegelser i dagens Finland? Hvem eller hva hindrer oss i å nå det som vi kaller frihet? Hvorfor stiger Bobrikov frem i en mørk og truende Darth Vader- kostyme?

Regi: Martin Bahne
Skuespillere: Fabian Silén, Jan-Christian Söderholm, Jan Korander, Marika Salomaa-Kivelä og Henrik Heseliu

Mer om Teater Mestola her

Mer om GrusomhetsTeater her