PenStripeStoreis presenterer: Orienta

Premiere: 11. november kl 19:30 påSjokoladefabrikken, Grünerløkka. Forestillinger alle dager frem til 15. november kl 19:30

(Lørdag og Søndag kl 18:00).

Billetter (200/150kr) fåes påbilletter@penstripestories.com eller i døra.

PenStripeStories presenterer teaterstykket Orienta
på Sjokoladefabrikken.
Et stykke Kairo kommer til Oslo den 11. november! (premieren er utsolgt)

Tenk deg: du åpner en port på Grünerløkka og i stedet for et slitent portrom, så trer du inn i Misr Wel Sudan gate i Kairo. Tobakkslukten fra vannpiper slår mot deg i skarp konkurranse med lammet på kullgrillen, muezzinen kaller inn til kveldsbønn, musikken strømmer ut fra et skomakerverksted og gamle fru Mose skjeller ut sønnesønnen som tramper inn med sko på beina.
Orienta handler om en vennegjeng som holder til utenfor butikken El Amal, eller Håp, som ligger på et hjørne av Misr Wel Sudan, midt i Kairo. Misr Wel Sudan er en lang gate som binder sammen den gamle delen av byen med den nye. Selv om vennene har vokst opp i samme nabolag er alle forskjellige, med ulikt syn på verden; religion og politikk, familieforhold og kjærlighet er bare noen av temaene som binder sammen noen og skyver vekk andre.

Orienta er skrevet av PenStripeStories, nærmere bestemt Khaled G. Elshmaa og Mads H. Jørgensen. Vi har jobbet med Orienta i to år og vi har prøvd å si noe om hvorfor noen blir ”oss” og noen blir ”de andre”. Vi er selv et eksempel på hvordan to forskjellige kulturer møtes, smelter sammen og skaper noe nytt, hvordan ”de andre” blir til ”oss”.
Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde, og er et samarbeide med Nordic Black Theatre. Forfatterne har også deltatt i Skuespillersenterets Tekstlab med prosjektet.

Elshmaa er utdannet Bachelor of Fine Arts i maling og tegning ved RMCAD, USA, og har hatt separatutstillinger både i USA og her i Norge. Han er også en av forfatterne av Norsk Skuespillersenters monologsamling for unge ”MonolUNG”, utgitt på Transit Forlag høsten 2010, og hans siste kunstutstilling vises nå på Hole Art Center.
Jørgensen er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole, og har jobbet ved institusjonsteatre som Oslo Nye Teater (bl.a Les Misèrables i 2009 og Breaking the waves i 2007), Den Nationale Scene (Ras i 2006) og Teater Ibsen (bl.a. Romeo & Julie i 2010), samt for frigrupper som Blendwerk og Teater Grimsborken. I tillegg har han medvirket i ulike film- og TV-produksjoner, som Soria Moria (NRK), Hotell Cæsar (TV2), Johnny Vang (Maipo Film- og TVproduksjoner), Melonas (NRK) og Fox Grønland (TV2).

Orienta handler om hvem vi var før vi møtte hverandre, hvem vi kunne ha vært og hvorfor vi valgte å bli som vi er.

Spilles fra 11. til 15. november på Sjokoladefabrikken, Stockholmgata 12 på Grünerløkka i Oslo.
Alle dager kl 19:30, OBS! lørdag 13. og søndag 14. november kl 18:00.

Medvirkende: Benjamin Bruun, Mine Nilay Yalcin, Joakim Dan Jørgensen, Buzhan Baban, Thea Borring Lande, Christoffer Hag Maure, Elias Israel Corral, Sarah Ramin Osmundsen, Jonas H. Straumsheim , Mehdi Shahi Ashtiani og Mads H. Jørgensen.
Regi: Kal Elshmaa & Mads H. Jørgensen. Musikk: Alaa El Din Ahmed Abbas.
Lysdesign: Inger Johanne Byhring.

For mer informasjon kontakt: Monica Borg Fure telf 92635471 eller
send epost til billetter@penstripestories.com

I samarbeid med Nordic Black Theatre

Mer info her: http://www.penstripestories.com/