Video blogg 1: Guantanamo, What Now?

Gjestespill på Den Norske Opera & Ballett

To tenåringer – en pakistansk-britisk og en amerikansk – møtes i en uvirkelig situasjon: Som henholdsvis fange og fangevokter på Guantanamo. Med Guantanamo – what now? kaster Nordic Black Theatre en brannfakkel inn på Scene 2. Gjennom sterke, sceniske virkemidler tar de blant annet for seg historien til Ruhel Ahmed. Uten bevis på å ha gjort noe ulovlig eller straffbart, ble han holdt som fange i Guantanamo i to år…  I dette gjestespillet tolkes hendelser fra Guantanamobasen gjennom musikk, drama, dans og multimedia. En historie om menneskets evne til å overleve under umenneskelige forhold.

Medvirkende

Simon Lay, Navid Rezvani, David Chocron, Maria Karlsen, Berit Lundene, Abdouel Karimou, Nasser Mhende, Bani Sereba, Mehdi S. Ashtiani.

Regi Cliff A. Moustache, Manus/Komponist/multimedia David Chocron, Koreograf Bright Wamwanduka, Lysdesign Nils Haagenrud, Kostymer og scenograf Karen  Schønemann, Informasjon Dominic Wilson, Scenearbeidere  Alexis Parra og Kyi Aung Tin, Produsent Jarl Solberg

…klikk her for å se litt fra prøvene

Premiere er fredag 10. desember – spilles 10. – 18. des på Scene 2 i Operaen, Bjørvika

kjøp billetter her