AKSIOM RADBREKKER 3 KLASSIKERE

Aksiom presenterer tre urpremiérer basert på tre kjente klassiske verker.

Cafèteateret, lørdag 2. april kl. 19.00.

Musikere:
Lynetta T. Hansen – fløyter
Fredrik B. Olsen – saksofoner
Henrik M. Nørstebø – trombone
Anders K. Hansen – perkusjon
Jonas Cambien – piano
Ole Martin Huser-Olsen – gitar
Oda G. Hilde – fiolin
Sverre K. Bauge – cello
Christian M. Svendsen – contrabass

Aksiom er et nytt, ungt ensemble spesielt dedikert til nyskreven musikk, bestående av ni av de mest talentfulle musikerne i Norge i dag. Ensemblet er startet og drevet av tre komponister, som også dirigerer sine egne verk. Initiativtager Martin Rane Bauck forteller at ensemblet springer ut fra et ønske om å jobbe tett sammen med engasjerte musikere over lengre tid. Slik kan komponisten lære seg å utnytte hver enkelt musikers særegne kvaliteter, og musikerne blir fortrolige med komponistenes tonespråk. Medkomponist Kai Grinde Myrann utdyper: ”Når musikerne er aktive medspillere gjennom hele komposisjonsprosessen kan vi komme frem til resultater som ikke ville vært mulig om vi skulle levere fra oss fiks ferdige noter til musikere vi ikke kjenner.”

I konserten Radbrekk, vil Aksom presentere Kai Grinde Myranns tolkning av J. S. Bachs Ciaccona fra 2. partita for solofiolin, Martin Rane Baucks antiheltversjon av førstesats fra Ludwig van Beethovens Eroicasymfoni, og Martin Ødegaards nyskriving av Claude Debussys En fauns ettermiddag. Verkene er velkjente innen det klassiske repertoaret, og sammen med komponistenes nyskrivinger og besetningens karakteristiske klang vil dette føre til en konsertopplevelse rik på referanser og fri for unødvendig historisk distanse.
Gjennom Radbrekk, ønsker Aksiom å vise hvordan dyptgripende nytolkninger eller nykomponeringer tilfører nytt liv og reaktualiserer spørsmål i verker som kan virke avleggs og avsluttede når de fremføres i konvensjonelle rammer og fortolkninger.

Musikere:
Lynetta T. Hansen – fløyter
Fredrik B. Olsen – saksofoner
Henrik M. Nørstebø – trombone
Anders K. Hansen – perkusjon
Jonas Cambien – piano
Ole Martin Huser-Olsen – gitar
Oda G. Hilde – fiolin
Sverre K. Bauge – cello
Christian M. Svendsen – contrabass