BRANDENBURGERMENY NR. 5 tirs. 3.mai kl 19.30

BRANDENBURGERMENY NR. 5
Leder og luttsolist: Liz Kenny
Sangsolist: Emma Kirkby (sopran)
Bach in Town

www.barokkanerne.no

BILLETTER Voksen: 275,- Student: 150,- Obos- og Bokklubb-medlemmer: 220,- Priser er inklusive avgift.
Bestilling på tlf: 815 11 500 eller på http://www.billettluka.no eller hos CAFETEATRET 22 17 50 10.
.
CAFEEN/BAREN ÅPNER KL 17.00 Dersom du ønsker spise på forhånd kan bord reserveres via mail: bordreservasjon@cafeteatret.no.
Merk at bordreservasjon ikke er det samme som billettbestilling.

PROGRAM
Johann Sebastian Bach:
Brandenburgerkonsert nr.6 i B-dur, BWV 1051
Forøvrig fremføres musikk av:
John Dowland,
Thomas Campion,
Giovanni Goprario
Johann Rosenmüller, Louis Grabu og Heinrich Ignaz Franz Biber

Det er ikke umulig at John Dowland, Christian kvarts hoff-luttenist, besøkte 1600-tallets Christiania. Det gikk vi vel samtlige glipp av, men nå byr muligheten seg til å høre noe av hans tåredryppende musikk under ledelse av hans nåtidige lutt-kollega, Elizabeth Kenny. Hun har også med seg dronningen av barokksang, Dame Emma Kirkby, i et spennende program med musikk fra engelske maskespill, sensuell sentraleuropeisk kirkemusikk av bl.a. fiolinvirtuosen Heinrich Ignaz Franz von Biber og ikke minst, Johann Sebastian Bachs sjette og siste Brandenburgerkonsert. Vi skuer tilbake i sesongens siste konsert og byr på mystisk sus fra bratsjer og gamber, samt klimprende brus fra teorber og lutter – i hopetall.

Den legendariske, britiske sopranen Dame Emma Kirkby, debuterte i London i 1974 og fra første stund ble publikum verden over fengslet av hennes lysende, klare, virtuose stemme. Hun har vært en av tidligmusikkens aller viktigste ambassadører og er ikke minst kjent for sine utallige innspillinger med bl.a. ensemblene The Consort of Musicke, Academy of Ancient Music, London Baroque samt hennes duopartner gjennom mange år, luttenisten Anthony Rooly. I 2000 mottok Emma Kirkby “Order of the British Empire, og i 2007 ble hun tildelt tittelen “Dame Commander of the Order of the British Empire”.

Elizabeth Kenny er en av Europas ledende luttenister med et repertoar fra tidlig renessanse til 1700-tallet. Hennes spesialfelt er musikken fra 1550-1650. Og med utallige resital-programmer i tett samarbeid med ledende sangere som Paul Agnew, Mark Padmore og James Bowman, og et treårs forskningsprosjekt ved universitetet i Southampton, er hun nå en av Europas fremste spesialister på dette repertoaret. Hun er fast medlem av continuogruppa til Orchestra of the Age of Enlightenment, og spiller i tillegg regelmessig med Les Arts Florissants, Concordia og L’Ensemble Orlando Gibbons. Hun foreleser og leder mesterklasser ved en rekke europeiske musikkhøgskoler og er leder for tidligmusikkavdelingen ved universitet i Southampton. Kenny har en rekke innspillinger bak seg og kom i fjor ut med en CD med musikk for solo lutt kalt ”Flying Horse”.

Både Emma Kirkby og Elisabeth Kenny gjester Barokkanerne for første gang.

BAROKKANERNE består denne gangen av:
fiolin: Karen Walthinsen Zeppezauer
bratsj: Mari Giske og Karen Walthinsen Zeppezauer
gambe: Lucia Krommer og Henrikke Gjermundsen Rynning
cello: Gunnar Hauge
lutt & theorbe: Erik Skanke Høsøien og Vegard Lund
cembalo: Christian Kjos