Rådhuskoret 31. mai

Rådhuskoret opptre på Cafeteatret 31. mai kl. 19.00

billetter: kr 150/100

Chansons møter viser – en reise gjennom frankofone og norske viser

Sammen med sangerne  Fabienne  Carlier ( Belgia ) og Tor Tveite (Norge) viser Rådhuskoret under sin dirigent Ketil Grøtting viseskatter  fra tre land – Belgia, Frankrike og Norge. Vi spenner buen fra det humoristiske til det rørende, og viser bredden i begge områders visetradisjon med bearbeidelse av sanger av blant andre Lillebjørn Nilsen, Alf Cranner, George Brassens ,Charles Trenet,  Fabienne Carlier, Jaques Brel – samt et knippe Grand Prix – låter fra de siste 50 år.

 

Rådhuskoret, som arrangerer konserten, er et kor for kommunalt ansatte i Oslo Kommune, og ble stiftet i 1998 av Vegar Sandholt. Koret teller i dag 36 medlemmer og holder jevnlig konserter. Forrige større konsertprosjekt var våren 2010 på Caféteatret med en vellykket framføring av  musical-numre og negro spirituals i samarbeid med lærere fra Bårdar-akademiet.

 

Til årets konsert går koret utenfor Norge for å finne gode krefter til å lære nytt repertoar, og få ny innsikt i den fransktalende visetradisjonen, gjennom et samarbeid med den unge og meget anerkjente belgiske visesangeren Fabienne Carlier, samt den norske Grand Prix – spesialisten Tor Tveite, kjent fra band som Klamme hender og Live recording («Blokkfløytegutta» fra programmet Norske talenter, 2010).

 

Programmet består  både av  korsanger som finnes fra før og sanger som er arrangert spesielt for koret av de to solistene og av  dirigent Ketil Grøtting, samt solonumre med de to solistene.

 

FABIENNE CARLIER har studert chansons og scenekunst i Paris, samt musikk og språk i Namûr, Mons og Köln. Hun har jobbet med klovn- og pantomimeteater, som pianist og kordirigent, som akkordeonist, og har holdt en rekke visekonserter i Europa siden 1996. CDen «Tout feu, toute flamme» kom i 2003 og fikk gode kritikker i blader som «Chorus « (Frankrike) og «Cahiers de la chanson» (Belgia). Hun har opptrådt på chansons-festivaler i Tyskland, Belgia og Frankrike.

Hjemmeside: http://www.fc-chanson.de/

 

TOR TVEITE  har studert sang under Bente Vist og Douglas Yates i København. Han har vært solist med forskjellige kor, og arbeider også som kordirigent og seminarholder. Han har spesialisert seg på populærmusikk fra 60- og 70-tallet, som han framfører til eget trekkspillakkompagnement. Tor Tveite er også kjent fra duoen Klamme Hender, med arrangementer av Grand Prix-sanger som «Ny smart hatt» og «Maxi midi mini» og bearbeidelser av Abba-sanger. I 2010 opptrådte han med trioen Live Recording på Norske talenter.

Dirigent KETIL GRØTTING fullførte Cand. Musicae med korledelse hovedfag i 2001. Han har dirigert kor i ulike sammensetninger siden 1996. Som dirigent har han jobbet mye med musikk fra barokken og tidligere, og med romantisk og ny musikk. I tillegg til Rådhuskoret og andre amatørkor leder han Oslo Domkirkes Ungdomskor. Han har vært sanger i kor som Det norske Solistkor og World Youth Choir.

 

Rådhuskoret er koret for ansatte i Oslo kommune. Koret har ca. 35 medlemmer og ledes av dirigent Ketil Grøtting. Vi synger bl.a. musicals, folkemusikk fra flere land.