Filmvisning og debatt: Vincent Who?

Mandag 19. september kl. 18.00 – gratis adgang

KIM arrangerer Oslopremieren for filmen Vincent Who?, en prisvinnende dokumentar om rettighetsarbeid blant asiatiske grupper i USA. Filmen er regissert av den kjente aktivisten og filmskaperen Curtis Chin.

Filmen handler om drapet på Vincent Chin -et rasistisk motivert mord som fant sted i USA i 1982. Drapet førte til inntoget av Øst-Asiatiske miljøer i borgerrettighetskampen i USA. Før dette hadde ikke disse gruppene deltatt i rettighetsarbeidet der.

Filmskaperen Curtis Chin har bakgrunn fra Kina, men bor i USA. Han kommer til Norge for å vise filmen, samt for å dele erfaringer og kunnskap om rettighetsarbeid i forhold til grupper fra Asia, med vekt på Sørøst-Asia.

Etter filmen inviterer vi til debatt om filmen og om forhold knyttet til Sørøst-Asiatiske grupper i USA og det arbeidet som gjøres for å sikre rettigheter til individer og grupper. Filmskaperen er også tilstede.

Gratis inngang!

Facebook event