Kampenjazz til Cafeteatret!

 

Kampenjazz flytter til Cafeteatret!
Vi ser frem til en flott sesong med jazzkonserter på søndagskvelder her på Hollendergt. 8

Konserter i høst (mer info om konserter finnes under):

Alle konserter (bortsett fra Barnejazz) kl. 20.00 – kr 150/100

søn 4. sept – JOHN SURMAN med VIGLEIK STORAAS

søn 11. sept – Plateslipp med KJERSTI STUBØ QUARTET “How high is the sky”

søn 18. sept – KIM MYHR & BENOIT DELBECQ: Solo + Duo

søn 2. okt – Barnejazzkonsert med VANNDRÅPEN VANNDERS og BADEKARANE

søn 2. okt – TVÅ FÖR TOMMY

søn 9. okt – SOLID! med Seamus Blake

søn 16. okt – MØTE med Shannon Mowday

søn 13. nov – DAVID FRIEDMAN & ROB WARING

søn 20. nov – MATS EILERTSEN – HÅKON KORNSTAD- THOMAS STRØNEN

søn 27. nov – Barnejazz: LYRIAKA

søn 27. nov – DANCE OF THE FLIGHT ATTENDANTS

søn 11. des – WINTHER/ILLERHAG/MOGENSEN med PETTER WETTRE

 

Kampenjazz på Grønland: 

Et jazzsted – en jazzstil – en jazzstemning 

Kampenjazz flytter til Grønland, til Cafeteateret i Hollendergt 8. hvor Nordic Black Theatre holder til.

Sesongen begynner på SØNDAG 4. SEPTEMBER KL. 20.00 på CAFETEATERET

Nordic Black Theatre sier «Vi er kjempe fornøyd at Kampenjazz flytter inn hos oss! Vi er helt sikre på at konsertene kommer til å være en stor suksess blant både publikum og artistene. Cafeteatret egner seg perfekt til konsertene, og søndagskonsertene er et kjempe tilbud til nabolaget og byen. Vi gleder oss!»

Styreleder Jon-Kr. Johnsen i Kampenjazz sier «Avtalen med Nordic Black Theatre gir oss muligheten til å bruke et lokale som er som skreddersydd til framføring av ung og frisk nordisk kammerjazz av høy kvalitet. Flyttingen markerer vi ved å lansere et høstprogram med noe av det ypperste nordisk jazz har å by på i dag.»

Etter 10 år i Kampen Bydelshus flytter Kampenjazz fra Kampen til Grønland. Den historiske tilknytningen til Kampen ønsker vi å hedre ved å beholde navnet, men ved å flytte til Hollendergaten markerer vi også at vårt primære nedslagsområde også omfatter de øvrige delene av Gamle Oslo. Vi flytter inn i et lokale med stil og stemning, i Hollendergt. 8, like ved Politihuset. Lokalet ble oppført som en metodistkirke og er med det som skreddersydd til slike intime og i stor grad akustiske konserter som har vært Kampenjazz’ varemerke siden starten i 2000. Vårt faste publikum vil kjenne igjen ‘Kampen-atmosfæren’. Vi håper samtidig at den nye, svært sentrale lokaliseringen vil bidra til at vi også trekker til oss nye publikummere.

Ved å beholde søndagene som den primære konsertkvelden henter vi opp tradisjonen fra den legendariske søndags-jazzklubben på Sogn Studentby fra 1967 til 1976. Som denne ønsker vi å være et arnested for ung, eksperimenterende og spennende nordisk jazz på aller øverste hylle. Vi vil fortsatt bruke Kampen kirke til kirkekonserter.

Høstsesongen åpnes med John Surman og VigleikStoraas den 4. september. Utrolig nok er dette Surmans aller første konsert noensinne i Oslo under eget navn. John Surman, i dag bosatt i Bærum, har helt siden 1960-tallet vært en av de aller viktigste stemmene i britisk, europeisk og internasjonal moderne jazz. I juni i år fikk han «The Jazz Award for Lifetime Achievement» av «The Worshipful Company of Musicians» i London, en musikerpris med svært høy prestisje i Storbritannia.

En uke seinere slipper Kjersti Stubø sin nye plate, mens høstens kirkekonsert avholdes den 6. oktober med ingen ringere enn Marilyn Crispell, i samarbeid med Gunhild Seims gruppe Time Jungle.

Sesongen avsluttes med en spennende ung dansk pianotrio, Winther/Illerhag/Mogensen, i samarbeid med vår egen Petter Wettre. Høstens fulle program er tilgjengelig på www.kampenjazz.no og på www.nordicblacktheatre.no
Sesongen begynner på SØNDAG 4. SEPTEMBER KL. 20.00 på CAFETEATERET

ÅPNINGSKONSERT

JOHN SURMAN med VIGLEIK STORAAS
John Surman: saxofon, Vigleik Storaas: piano

Til åpningskonserten på den nye scenen stiller ikke mindre enn det europeiske jazzikonet John Surman med en eksklusiv konsert. Dette er utrolig nok hans aller første konsert noen sinne i Oslo under eget navn. John Surman har helt siden 1960-tallet vært en av de viktigste stemmene i britisk, europeisk, og internasjonal moderne jazz. I 2010 leverte han det kritikerroste bestillingsverket «Songs about This or That» til Vossa Jazz-festivalen sammen med partner Karin Krog. I juni i år fikk han «the Jazz Award for Lifetime Achievement» av «The Worshipful Company of Musicians» i London, en musikerpris med svært høy prestisje i Stobrittania.


Til åpningskonserten stiller han med pianisten Vigleik Storaas fra Bergen. Storaas er tre ganger Spellemann, og har vært en sentral del av den norske jazzscenen etter at han gikk på Jazzlinjas i Trondheim tidlig på 1980-tallet. I tillegg til en rekke utgivelser i eget navn var han også med på Karin Krogs flotte «Oslo Calling» fra 2008. I 2006 ble hans verk «Tribute» til Jazzlinjas 25-årsjubileum utgitt på plate med Trondheim Jazzorkester.

SØNDAG 11. SEPTEMBER KL 20.00 på CAFETEATERET

Plateslipp med KJERSTI STUBØ QUARTET “How high is the sky”

Kjersti Stubø: vokal, Jørn Øien: piano, Jon Rune Strøm: bass, Håkon Mjåset Johansen: trommer.

Endelig slipper Kjersti Stubø ny plate og det skjer selvfølgelig på Kampenjazz. «How High is the Sky» er laget i samarbeid med Musikk i Nordland-ensemblet. Kjersti er i dag en av Norges fremste mainstream jazzvokalister. Vi ser fram til en vakker og spesiell konsert hvor avstanden til himmelen skal bestemmes en gang for alle før vi ønsker hverandre et godt valg.

>>>>>>>

SØNDAG 18. SEPTEMBER KL. 20:00 på CAFETEATERET

KIM Myhr & BENOIT DELBECQ: Solo + Duo

Kim Myhr: gitar, Benoit Delbecq: piano

Kim Myhr fikk enorm internasjonal respons på sitt prosjekt «Stems and Cages» med Trondheim Jazzorkester og er løftet fram som en av de store nye gitarstemmene innenfor improvisert musikk. Til Kampenjazz har han med seg den franske pianisten Benoit Delbecq, som med utgivelsene av «Circles and Calligrams» og «The Sixth Jump» i 2010 havnet på toppen av en rekke «best of»-lister i Europa og USA, som i New York Times og Le Monde. Dette blir et møte i grenselandet mellom jazz, improvisert musikk og rock. Konserten blir tredelt, med to solo-sett og avsluttes med et duo-sett.

>>>>>>>

SØNDAG 2. OKTOBER KL 15:00 på CAFETEATERET

Barnejazzkonsert med vanndråpen VANNDERS og BADEKARANE

Kjetil Olai Lundø: kontrabass, Ivar Kolve: vibrafon, trommesett, Norvald Dahl: piano

Har du lyst å vere med badekarane Ivar, Norvald og Kjetil når dei fylgjer Vannders si fyrste vandring i vatnet sitt krinslaup? Vannders legg nemleg ut på ei eventyrleg reise kor han møter på mellom anna Skyline Bomullsdottir, Jan Klåd Vanndam og bekkeførar Beckstrøm. Det blir mykje musikk, kostymar og til og med ei dokke i denne vann-vittig morosame konserten! Førestillinga er produsert av Fylkeskonsertane i Hordaland.

Kjetil Olai Lundø (kontrabass) er frå Haugesund. Har studert klassisk kontrabass på Griegakademiet i Bergen og har sidan 2002 livnært seg som frilansmusikar med jazz og improvisert musikk som hovudfelt. I tillegg til dette har han jobba innafor folkemusikk, old-time og rock. Kjetil har skrive manuset til historia om Vannders.

Ivar Kolve (vibrafon, trommesett) er frå Voss, men bur i Bergen. Han er utdanna frå Bergen musikkonservatorium og har mellom anna studert hjå Dave Samuels i USA. Har sidan 1991 arbeidd som frilansmusikar og komponist med mange ulike oppdragsgjevarar. Ivar fekk Vossajazzprisen i 2000.

Norvald Dahl (piano) er frilansmusikar frå Fosnavåg på Sunnmøre i tillegg til piano- og gitarpedagog. Han har jazz-utdanning frå musikkonservatoriet i Stavanger og jazzlinja i Trondheim. Norvald har ein stil som kombinerar ein klassisk tone med eit moderne formspråk influert av jazz, klassisk og folkemusikk.

>>>>>>>

SØNDAG 2. OKTOBER KL 20:00 på CAFETEATERET

TVÅ FÖR TOMMY

Fredrik Ljungkvist: klarinett, Patric Thorman: bass, Mattias Ståhl: vibrafon

Med Fredrik Ljungkvist på klarinett, Patric Thorman på bass og Mattias Ståhl på vibrafon er prosjektet «Två för Tommy» en kammermusikalsk utforsking av et musikalsk landskap som gir assosiasjoner til Jimmy Giuffres musikk tidlig på 1960-tallet. Og det av noen av de aller fremste svenske improvisatørene i dag. I høst slipper trioen også sin første plate. En sjelden mulighet til å høre denne trioen, for første gang i Norge.

Torsdag 6. oktober kl. 21:00 Merk: Konserten holdes i Kampen kirke

Gunhild Seim & Time Jungle med Marilyn Crispell

Gunhild Seim: trompet, John Lilja: bass, Dag Magnus Narvesen: trommer, Allan Vigre: gitar, Marilyn Crispell: piano

Etter to kritikerroste plater tar Gunhild Seim og bandet Time Jungle et stort skritt videre. I oktober 2011 vil bandet turnere i Europa med en av gigantene innenfor moderne, global pianojazz, Marilyn Crispell. Og de åpner selvfølgelig turneen på Kampenjazz! Crispell vil også gi et seminar på Musikkhøgskolen samme ettermiddag.

>>>>>>>

Søndag 9. oktober kl. 20:00 på CAFETEATERET

Solid! med Seamus Blake

Bjørn Vidar Solli: gitar, Daniel Formo: orgel og Håkon Mjåset Johansen: trommer, Seamus Blake: saxofon

Mainstream jazz på øverste hylle. Solid!-trioen med Bjørn Vidar Solli på gitar, Daniel Formo på orgel og Håkon Mjåset Johansen på trommer har lenge imponert oss med sin tette, interaktive musikk. Seamus Blake (kanadisk statsborgere, født i England men bor i New York) er i dag ett av de store saksofonnavnene i New York, listen over hvem han har spilt med siden han vant Thelonious Monk-konkurransen i 2002 er som «Hvem er hvem» i dagens internasjonale jazz.

>>>>>>>

SØNDAG 16. OKTOBER KL 20:00 på CAFETEATERET

MØTE

Shannon Mowday: saksofoner, Øyvind Brække: trombone, Erik Nylander: perskusjon, Anders Tveit: bass/elektronikk

Noter deg navnet med en gang om du ikke kjenner det: Shannon Mowday. Hun var allerede etablert som en av de nye stemmene i sørafrikansk jazz da hun bosatte seg i Oslo for to år siden og fullførte en mastergrad på NMH. Kvartetten MØTE består foruten av Shannon av Øyvind Brekke på trombone, Anders Tveit på bass og elektronikk og Erik Nylander på trommer. Dette blir et spennende møte mellom jazz, norsk folkemusikk, sørafrikansk xhosa og goma, og samtidsmusikk. Cape Town på Kampenjazz!

>>>>>>>

Søndag 13. november kl. 20:00 på CAFETEATERET

DAVID FRIEDMAN & ROB WARING

Rob Waring: vibrafon, David Friedman: vibrafon og marimba

2 x 2 vibrafon & marimba! Rob Waring og David Friedman. Navn som i den moderne vibrafon-verdenen på alle måter står sterkt. Et møte mellom to amerikanere som har valgt å bosette seg i Europa, David Friedman i Tyskland, Rob Waring i Oslo. Begge er høyskolelærere og begge er mangefasetterte og spennende, akkurat som musikken deres.

>>>>>>>

SØNDAG 20. NOVEMBER KL 20:11 på CAFETEATERET

MATS EILERTSEN – HÅKON KORNSTAD- Thomas STRØNEN

Mats Eilertsen: bass, Håkon Kornstad saxofoner, Thomas Strønen: trommer

Husker du Håkon Kornstad trio? Hvor opp i skyene vi var for ti år siden over at norsk jazz igjen kunne levere akustisk jazz i verdensklasse? Gjør klar for Mats Eilertsen Trio, med Mats på bass og Håkon Kornstad på saksofoner! To av de fremste instrumentalistene i den norske jazz-revolusjonen for ti år siden. Sammen med verdens beste trommis i det lavmælte registret; Thomas Strønen. Dette blir en begivenhet og markering av storheten i norsk jazz i dag. Og kanskje, får vi høre operahøyskolestudenten Håkons sang? NB! Konsertstart 20.11 den 20. november!

>>>>>>>

SØNDAG 27. NOVEMBER KL 15:00 på CAFETEATERET

Barnejazz: LYRIAKA

Øyvind Gravdal alias Onkel Gravesen: Saxofon, tromme, vokal og grimaser, Jon Arne Bjørnstad alias Unge Jonskij: gitar, vokal og tull

Etter en singel, en bok, en Spellemannpris, 8 cd-er,15 år, 2500 konserter og 456 748 kilometer har Lyriaka denne gangen vært rundt i hele Norge og samlet dikt skrevet av barn. Deres nære følgesvenn og hund, Lyriko, har selvfølgelig lusket sammen med de to Lyriakerne som har sans for musikk.

HVA HAR DE FUNNET? På konserten får vi høre resultatet som er et knippe sanger som barn har forfattet og onkel Gravesen har komponert  musikk til. Moro for liten og stor! Lyriaka har akkurat gitt ut en rykende fersk dobbelt cd, «Lyriaka møter Mikkel og reverockerne».

– «Lyriaka er så morsomt at èn kan tisse i buksa!» – Jente, 10 år

>>>>>>>

SØNDAG 27. NOVEMBER KL 20:00 på CAFETEATERET

DANCE OF THE FLIGHT ATTENDANTS

Mette Rasmussen: saksofon, Hanna Paulsberg: saksofon, Dan Peter Sundland: bass, Hans Hulbækmo: trommer

Kaptein Dan Sundland på bass og hans besetning, Mette Rasmussen og Hanna Paulsberg på saksofoner og Hans Hulbækmo på trommer tar deg med på en reise over landskap med melodiske komposisjoner, utforskende frijazz, medrivende afrorytmer og meditativ kunstpop. Vi forventer noe turbulens underveis, så hold setebeltet fastspent. Blir det behov for oksygen åpnes en luke i musikken for et pusterom. Besetningen tar deg til slutt inn for myk landing i en rolig og koral-aktig form.

>>>>>>>

Søndag 11. desember kl. 20:00 på CAFETEATERET

WINTHER/ILLERHAG/MOGENSEN med PETTER WETTRE

Petter Wettre: saxofon, Carl Winther: piano, Joel Illerhag: bass, Anders Mogensen: trommer

Dansk pianotrio med norsk saksofon er dynamitt! Anders Mogensen er veletablert i dansk og nordisk jazz. Nå 26-årige Carl Winther kom med et brak på den danske scenen for noen år siden og er i dag en av de mest hardtsvingende pianistene der. Pianotrioen kan til tider minne om EST, Bad Plus og Brad Mehldau-trioen, men lager sin egen vei gjennom dette landskapet. Trioen utga plata «Red Alert» i fjor og kommer til Kampenjazz med Petter Wettre som gjest. Se fram til en drivende og funky avslutning på sesongen på Kampenjazz.

Kampen på Grønland: Et sted – en stil – en stemning

Velkommen til en ny sesong på Kampenjazz. I et fantastisk nytt lokale i Hollendergata på Grønland. Etter 10 år i Kampen Bydelshus flytter Kampenjazz til et lokale med stil og stemning:

CAFETEATERET i Hollendergata 8 på Grønland, like ved Botsfengslet og Politihuset.

 

Alle konserter arrangeres, om ikke annet er opplyst, i CAFETEATERET, med konsertstart kl. 20.00

Billettpris konsert kr.150 (medl.100) – barnejazz Kr.75 (medl. 50) – hvis ikke annet er oppgitt i programoversikten

Medlemskap i  2011 inkludert abonnement på Jazznytt: Kr. 400,- Pris for annet halvår er kr. 200. Medlemskap kan kjøpes under våre konserter eller ved å sette inn beløpet på konto: 9680 35 93261. Husk å oppgi navn, adresse og Epost. NB: ta med kvitteringen for å få medlemskortet.

Medlemskap gir billettrabatt på kr. 50,- på konserter arrangert av Kampenjazz og medlemspris på konserter arrangert av Nasjonal Jazzscene og andre jazzklubber i Oslo.

Booking: kampenjazz@gmail.com

 

Kampenjazz er støttet av Norsk kulturråd, Oslo kommune via Østnorsk Jazzsenter, Norsk Jazzforum, Musikkverkstedordningen, Fond for Lyd og Bilde og Bydel Gamle Oslo

Mer informasjon om program og musikere: www.kampenjazz.no