Releasekonsert: Fattigfolket «Park»

 

Releasekonsert for “Park” med kvartetten Fattigfolket

www.fattigfolket.com

mandag 5. september – dørene åpener kl. 20.00 – konsert kl. 20.30 – billetter kr 50

Fattigfolket er:

Gunnar Halle  – Trompet

Hallvard Godal – Sax / Klar

Putte Johander  – Bass

Ole Morten Sommer – Trommer

med støtte fra  Musikerenes Fellesorganisasjon og Norsk Jazzforum

Det tredje albumet til Fattigfolket “Park”, kommer ut på det tyske selskapet Ozella Music den 5. september. Som musikere reiser  vi rundt til ulike land og byer. Mye tid går med til reiser, med fly, tog, buss eller bil. Til flyplassen, til hotellet, til konsertstedet, tilbake til hotellet osv. Men noen ganger er det noen timer ledig, og da er vår favoritt aktivitet å sette oss i en park. Nesten hver by har minst en park hvor vi kan finne et rolig sted. Noen av ideene til musikken på den nye cd er unnfanget i en park, eller inspirert av parker vi har besøkt.

Tidligere utgivelser er “fattigfolket” fra 2003 og  ”Le Chien et la Fille” fra 2005, begge på det danske kollektivet ILK.

Fattigfolket er en norsksvensk kvartett som startet i København i år 2000. De siste 10 årene har Fattigfolket  turnert i Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tsjekia og Tyskland, og spilt på jazzklubber og flere av de større jazzfestivalene i utlandet. Livekonserter og musikk fra Fattigfolkets album har blitt spilt på tv og radio i mange land.

Gjennom komunikasjon og balanse mellom komponert og improvisert musikk, og med inspirasjon fra moderne europeisk og amerikansk jazz, spiller Fattigfolket egenkomponert musikk i et akustisk åpent lydbilde. Musikken på  “Park” er også sterkere inspirert av ulike folkemusikktradisjoner i Norge, Sverige og utlandet.

med støtte fra  Musikerenes Fellesorganisasjon og Norsk Jazzforum