Cafebarokk: London Calling!

Tirsdag 18. oktober
kl. 1930
Cafeteatret i Oslo

Leder og solist: cembalisten Robert Howarth

PROGRAM
Maurice Green: Overture number 5 in D major
Daniel Purcell: Ayrs in the Tragedy of the unhappy Penitent
Henry Purcell: Suite from the ‘Fairy Queen’
John Garth: Sonata Op 2/3 in E flat major
Georg Frederick Handel: Concerto Grosso Op 6/11

Barokkanerne retter søkelyset mot Londons yrende musikkliv under Händels levetid. Det var full krig mellom byens ulike operakompanier og disse gjorde alt for å vinne publikumets gunst. Henry Purcell regnes som den mest betydelige innenfor det engelske musikkteatret, men han hadde også en komponerende lillebror. Det blir altså en unik mulighet til å få høre teatermusikk av brødrene Purcell. Kveldens musikalske leder, den engelske cembalisten Robert Howarth, lar cembaloen klinge solistisk i kammermusikk av nord-englenderen John Garth. Komponisten som kunne smykke seg med tittelen Master of the King’s Music under Händels glansdager i London var Maurice Green, og av ham spiller vi én av flere herlige overtyrer. Georg Friedrich Händels sett med concerti grossi for strykere ble skrevet da han muligvis brygget på en aldri så liten 40-års krise. Han søkte i alle fall tilbake til ungdommen og brukte motiver han komponerte i Italia da han var tidlig i 20-årene.

 Barokkanerne webside