Italiensk kulturkveld: Teaterforestilling «Vergine Madre» av Lucilla Giagnoni

onsdag 12. oktober kl. 19.30

“Vergine Madre” er tittelen på teaterforestillingen Lucilla Giagnoni har skrevet og selv vil fremføre. “Vergine Madre” er en hyllest til de siste sangene i Dantes Paradis i Den Guddommelige komedie. Skuespilleren fra Toscana utforsker noen viktige sider ved vår eksistens, og får inspirasjon nettopp fra  de berømte sangene i Den guddommelige komedie: Reisen (1. sang i Helvete); Kvinnen (Francesca da Rimini, 5. sang); Mannen (Ulysses, 26. sang); Faren (grev Ugolino, 33. sang); Piken (Piccarda, 3. sang  i Paradiset); Moren (Jomfrumoren  – Vergine Madre, 33. sang ).
En intens monolog alterneres med Dantes sanger, med dikt og fortellinger, skarpe forklaringer og ironiske observasjoner, som fører tilskueren inn i en imaginær magisk reise.

Forestillingen ble sendt på italiensk tv, Rai Due Palcoscenico, i 2007 og ”Vergine Madre” har siden det høstet en enorm suksess både blant publikum så vel som kritikere og samme år vant den Persefone-prisen i dramaturgi.

Komponisten Antonio Paolo Pizzimenti har skrevet musikk til forestillingen.

Forestillingen fremføres på italiensk.

Lucilla Giagnoni har siden 1985 hatt en intens karriere både som skuespiller og forfatter til en rekke forestillinger. Hun har sin utdannelse fra Bottega di Gassman i Firenze og har vært med i teatergruppen Teatro Settimo i Torino, som var svært viktig innen for nyskapende italilensk teater på 1980- og ’90-tallet.Giagnoni har dessuten opptrådt på de store scenene både i Italia og utlandet, i tillegg til å stå bak fjernsyns- og radioprogrammer for RAI.

Plassreservasjon (fri entré): marianne.langhelle@cafeteatret.no

 

Informasjon

Dato: 12. oktober 2011

Tidspunkter: 19.30

Sted: Nordic Black Theatre & Cafeteatret – Hollendergata 8, Oslo

Organisert av: IIC Oslo

I samarbeid med: Nordic Black Theatre

Fri entré