Barokkanerne: Vinter i Venzia

tirsdag 29. november på Cafeteatret

kl. 19:30 – kr 300

billetter kan kjøpes på forhånd fra www.billettluka.no

 

Vivaldi er i dag Venezias store sønn, men i musikkhistorien er han kun en av mange legendariske komponister som hadde sitt virke i denne spennende byen. Disse har vi lyst til å vie vår oppmerksomhet. Vivaldi er selvfølgelig med, men vi graver oss stadig dypere ned i lagene av Venezias musikalske historie, i musikk av Albinoni, Marini, Castello, Cavalli, Gabrieli m.fl. Vi er så heldige å ha med oss den finske barokkfiolinisten, Sirkka-Liisa Kaakinen som musikalsk leder og Alexandra Opsahl som blokkfløytesolist og zinkenist. Nå har du den sjeldne muligheten til å høre zinkens himmelske klang og lekende virtuositet. Med oss har vi også et stjernelag av barokktrombonister med nordmannen Ole Kristian Andersen i spissen. Vi lover publikum en stereofon opplevelse.

PROGRAM:
Antonio Vivaldi: Konsert i a-moll for pikkoloblokkfløyte RV 445
Tomaso Albinoni: Sonata 6 i g-moll a 5  Op. 2/11
Biagio Marini: Sonata in eco con tre violini
Dario Castello: Sonate 13 fra 2. bok,
Francesco Cavalli: Canzona a 6
Giovanni Gabrieli: Canzon XII a 8
Giovanni Gabrieli: Canzon Noni Toni a 8
Gioseffo Guami: Sonata XXVI a 8
Pietro Lappi: ‘La Negrona’
Giovanni Paolo Cima: Sonate for zinke, fiolin og b.c.