konsert – Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists

søndag 15. januar – kl. 20:00 – kr 100

Kom og dans! Kom og syng! Kom og opplev et ekstatisk orkester i hemningsløs utfoldelse! Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists har fått rykte på seg som et av hovedstadens mest subversive og psykedeliske live-orkestre. Utstyrt med mengder perkusjon og etniske instrumenter går toneforskerne alltid på scenen ikledd sine utenomjordiske, fargerike drakter. Det har hendt at de har spilt publikum inn i hypnotisk transe. Forbered deg på et møte med dyrenes, vannets og skogens ånder, og bli med inn i den store intergalaktiske underbevissthet når det kosmiske teppet rulles ut for Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists.

Bandet:

Dr. Kay – moog/vokal/direksjon
Andreas Wildhagen – trommer/perk.
Tore Flatjord – trommer/perk.
Adrian Myhr – bass

Kristoffer Eikrem – trompet/vokal/perk.
Harald Lassen – tenor/sopransax/vokal/perk.
Kasper Værnes – altsax/fløyte/klarinett/vokal/perk.
Chris Engel – barytonsax/vokal/perk.
Øyvind Brække – Trombone/vokal/perk.

 

 

MER OM DR. KAY

Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists viderefører arven etter 60- og 70- tallets spirituelle frijazz og kosmiske verdensmusikk, med musikk som en forenende og helbredende kraft. Egenkomponert musikk og koreografi i tillegg til klassikere fra Sun Ra og Pharoah Sanders’ repertoar utgjør låtmaterialet. Hypnotiserende groover, sterke gjentakende riff og mantraer, ekstatiske utblåsninger og meditative spirituelle lydlandskap gir assosiasjoner til fjerne galakser. Toneforskerne går alltid på scenen ikledd sine utenomjordiske fargerike drakter – for å signalisere universell frihet og likhet for alle mennesker. Foran orkesteret har «The Zone» ved flere anledninger materialisert seg, og det ryktes at dette magnetiske kraftfeltet har magiske krefter som fra tid til annen leder publikummere inn i en tilstand av ekstatisk dans.

 Det 9-manns sterke orkesteret frontes av åndelig veileder, shaman og spirituell mogul Dr. Kay, som med sin astrale krone viser vei inn i en åndeverden hvor tid og sted opphører. Ingen vet hvor han kommer fra eller hvor gammel han er, men det er tydelig at han gjennom sin meditative sang og formanende tale ønsker å spre fred, glede, sang og musikk på jorden og i hele universet.