Konsert: Mike del Ferro Quintet

lørdag 4. februar

konsertstart: kl. 21.00

billetter: kr 150 (inkl. bill avgift)

Mike del Ferro Quintet

Mike del Ferro Quintet ble stiftet i 2010 og har noen av Europas mest profilerte jazzmusikere i troppen. Nå er de endelig på turné i Norge! Frontfigur er den nederlandske pianisten Mike del Ferro, en ettertraktet komponist, pianist og arrangør som har turnert i over 90 land. Han jobber mye med jazz i krysningspunktet med tradisjonsmusikk fra Asia, Sør-Amerika og Afrika. Med seg på dette prosjektet har del Ferro den franske trommeslageren Anne Paceo. Hun er et ungt stjerneskudd med ”…en distinkt stil og sound som gjør henne unik” ifølge Charlie Haden. Paceo mottok nylig den prestisjetunge franske jazzprisen «Victoires du Jazz 2011». Hun er også komponist og jobber for øyeblikket med et større bestillingsverk for Norrbotten Big Band. Ola Asdahl Rokkones er en av få saksofonister som jobber parallelt med klassisk og jazz på toppnivå. I 2010 ble han plukket ut som Norges bidrag til European Jazz Orchestra. Han har vært solist med bl. a. Bergen Filharmoniske Orkester, Tromsø Kammerorkester og Akademische Orchesterverein Göttingen. Dag Okstad er en jazzbassist av toppkaliber. Han spiller bl.a. med Eilertsen Quartet, i tillegg til prosjekter innenfor teater. Vikar på trompet er Ole Jørn Myklebust, kjent fra Mari Boine band, Geir Lysne Listening Ensemble, egne jazzprosjekter og som produsent for artister, film og tv.