Barneteatret “Hvorfor det er sommer og vinter”

Årstidenes veksling er noe barn i Norge er fascinert av. Etter en lang og kald vinter, kommer plutselig en blomstrende vår og sommer. “Hvorfor det er sommer og vinter” er en interaktiv forestilling som egner seg for barn mellom 4 og 9 år. En kort, intim, visuell soloforestilling med masker og dukker i koreograferte uttrykk med lite tekst, men krydret med innslag av sang og lyder fra ulike musikkinstrumenter. Oppsetningen tar utgangspunkt i den gamle greske myten om Perséfone og hvordan det som skjedde med henne, førte til at det ble en veksling mellom sommer og vinter. Perséfone vil være en karakter barna kan identifisere seg med. Gamle myter inneholder alltid mange aspekter ved livet, som kan stimulere barnas fantasi – ved hjelp av frodige, fargerike dukker og masker formidler forestillingen kontrasten mellom varme, positivitet og fruktbarhet og kulde og mørke.

Dette er en forestilling som egner barn fra 4 til 10 år.

 

Medvirkende :
Skuespillerinne: Mélanie Dahl
Regi, scenografi, maske- dukkedesign: Einar Dahl
Maske- og dukkemaker: Marthe Brandt

Støttet av: Scenekunstbruket, Fond for Utøvende Kunstnere.

Premiere: Lørdag 11 Februar
spilles også på Søndag 12. Februar, Lørdag 18. og Søndag 19. februar på Caféteatret. Hver gang klokken 14.00

Billetter: kr 80 voksne kr 50 for barn