Konsert: ‘Møtepunkt Norge-Algerie’

GLOBAL OSLO MUSIC Artists in Residence proudly presents
“MØTEPUNKT NORGE-ALGERIE”

“MØTEPUNKT NORGE-ALGERIE” inngår i et internasjonalt nettverk av artister og kunstnere som jobber crossover og der ulike tradisjoner møter nye stemmer. I august møtes artistene Hasna el Becharia, Hannah Wozene Kvam og Malika Makouf Rasmussen med gjester på scenen i Oslo. Becharias forankring i gnawamusikk samt musikk med røtter i arabiske og berberiske tradisjoner, Kvams slampoesi og Makouf Rasmussens elektroniske musikk setter rammen for ulike uttrykk som her møtes. Scenisk regi ved Marie Maguet.

@Cafeteatret, Hollendergaten 8, 17. august kl. 21:00 – cc 100.-

Foredrag/jamsession/club
I anledning Hasna el Becharias besøk til Norge møter hun publikum for å fortelle om sine steg fra Sahara til den internasjonale musikkscenen. Med seg har hun instrumentene gumbri og carcabou, typiske for hennes region.

@Dattera til Hagen, Grønland 10, torsdag 16. august kl. 19:00. Kl. 21:00: Åpen jamsession med artisten og club ved DJ Brighteyes og DJ Nefertiti – fri entré.

—————————————————–

Hasna el Becharia (Algerie) startet sin karriere med å underholde i bryllup på sang og gitar hvor hun spilte musikk med røtter i arabiske og berbiske tradisjoner. Hun gikk senere over til å spille gnawamusikk på blant annet instrumentet gumbri -en tradisjon som gjennom århundrer har vært båret frem av menn. Hjemme i Algerie har hun inspirert og åpnet hjemmet sitt for kvinner som har villet gå sin egen vei. Hun er i dag en anerkjent utøver som har oppnådd høy status for sitt arbeid. Hennes album inkluderer “Djazaîr Johara” (2001/2008) og “Smaa smaa” (2010/2011). www.myspace.com/hasnaelbecharia

Hannah Wozene Kvam (Norge/Etiopia) er artist, skuespiller, poet og skribent, kjent fra blant annet teatergruppen Queendom som hun var med å etablere. Hun har gjennom hele sin karriere vært opptatt av kunstens innhold og vilkår. I mye av hennes arbeider har tematikken dreiet seg om formidling og analyse av særlig begrepet identitet samt møter mellom ulike kulturer, enten det har vært gjennom egne tekster og musikk, som skribent i Ny Tid eller for en rekke andre publikasjoner og som reporter i NRK. I høst gjester hun Nationaltheatret i stykket “La Dispute” og er regissør ved Akershus teater. www.queendom.no

Malika Makouf Rasmussen (Norge/Algerie/Frankrike) er komponist, utøver, musikkprodusent og utdannet filosof. I noen av hennes arbeider speiles aksen Afrika-Vesten i en hybrid av ulike teknikker og uttrykk som hun med dette prosjektet ønsker å videreutvikle. Hun har gitt ut albumene “Exit Cairo” (2006), “On Club” (2008) og “Urbanized” (2010) og medvirket på en rekke andre innspillinger, produsert og skrevet musikk for diverse artister, teater, dans og dokumentarfilm. I tillegg til Global Music Network (tidl. Women’s Voice) har hun etablert konsertarrangør Global Oslo Music, plateselskapet New Music og kunstproduksjoner Global Paris Arts. www.malikamakoufrasmussen.com

Utfyllende informasjon om “Møtepunkt Norge-Algerie” fås ved henvendelse til post@globalparisarts.com

“Møtepunkt Norge-Algerie” utvikles av Global Music Network for Global Paris Arts

Støttet av det Norske Utenriksdepartementet