Barokkanerne: Apollo og Dafne

     

Tirsdag 12. februar

kl. 1930: OSLO, CAFETEATRET

Leder og solist: fiolinisten Oliver Webber
Sopran: Philippa Hyde
Baryton: Halvor Festervoll Melien
Fløytesolist: Torun Kirby Torbo

PROGRAM:
Georg Friedrich Händel: Apollo og Dafne
Georg Philipp Telemann: Konsert for fløyte og fiolin i e-moll

Den storslagne kantaten Apollo og Dafne er et av Händels mest glimrende verker fra hans tid som ung mann i Italia. Det at han senere ble verdens beste operakomponist, kan men høre allerede i denne kantaten. Apollo og Dafne er som en miniopera, og byr på fantastiske øyeblikk vokalt så vel som instrumentalt. Med oss til å gestalte den yppige Apollo og den yndige Dafne har vi den norske barytonen Halvor Festervoll Melien og den engelske sopranen Philippa Hyde. Det blir også virtuose toner fra kveldens konsertmester, den engelske fiolinisten Oliver Webber og fra vår egen travers-spillende Torun Kirby Torbo i en herlig konsert av Händels brevvenn Telemann.

“Silvery voiced, fluent, articulate, agile…she is a pleasure to hear.”
International Record Review, March 2011

Philippa Hyde har opptrådt med flere av Storbritannias ledende tidligmusikkprofiler og ensembler. Nylig har hun gjestet Kina og Libya i Purcells «Dido og Aeneas» med The Academy of Ancient Music. Hun har samarbeidet med Sir Robert Norrington, Robert King, The Parley of Instruments med Robert Holman, som hun var solist med på CD-en «The Musical London», utgitt på Chaconne i 2010

Halvor Festervoll Melien har, etter studier ved Norges Musikkhøgskole, etablert seg som en av landets mest aktive konsertsangere. Siden 2010 har samarbeid med musikere og dirigenter som Nicolas Kraemer, Fabio Biondi, Robert Howarth, Christoph Spering og Andrew Parrott, bragt ham til konsertscener i Trondhjem, Kristiansand, Hamar og Oslo såvel som Antwerpen, Amsterdam, Brüssel og Roma. Halvor blir også å høre som solist med Oslo Filharmonien, i Bruckners Messe i F-moll under årets Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Billetter:
Voksne/Honnør: 280,-
Studenter og barn: 150,-

kjøpes på forhånd fra www.billettluka.no eller fra døra på kvelden

http://www.barokkanerne.no/program/program-2/