Frankofonifestivalen på Cafeteatret

Francofonifestivalen arrangeres fra 1.- 24. mars over hele Oslo!

På Cafeteatret blir det fransktalende film fra 18. mars – 22. mars –

(filmene er tekstet på norsk eller engelsk)

franco_film

Om filmene:

«Morgen» 
mandag 18. mars kl. 19:30
kr 60 + lett servering

nelu

 

Nelu jobber på et supermarked i en liten by ved den rumensk-ungarske grensen. Hans dager er like: Han fisker ved daggry, går på jobb og kommer hjem på kvelden. En dag kommer Nelu over en merkelig fisk: En innvandrer som ønsker å krysse grens-en ulovlig. Innvandreren tilbyr Nelu penger for å hjelpe ham med å krysse grensen. Uten å forstå nøyaktig hva den fremmede sier, lover Nelu å hjelpe ham med å krysse grensen i morgen…

Film på rumensk, med engelsk tekst / Varighet: 100 min /Utgivelsesår: 2010 Regi: Marian Crişan

 

«Les Barons»
tirsdag 19. mars – kl. 19:00
kr 60 + lett servering

barons

Fire venner henger og kjeder seg I gatene i Molenbeek på Brussels østkant. Hverdagen består av arbeidsledighet og småkriminal-itet. Deres nypensjonerte foreldre er skuf-fet over dem. Skuffet er også den vakre Mailka, et kjent TV-fjes som kommer fra samme bydel som guttene.I mangel på en egen sterk identitet, kon-struerer guttene et oppdiktet jeg: De er Baronene som tar livet med knusende ro. Men denne nye identiteten havner på kol-lisjonskurs med guttenes håp for både karriere og privatliv – ja, for selve livets realiteter.

 

Film på fransk, tekstet på engelsk / Varighet: 111 min  / Utgivelsesår: 2010 Regi: Nabil Ben Yadir

 

«Nawals Hemmlighet» orig. tittel «Incendies»
onsdag 20. mars kl. 19:00

kr 60 

incendies

Når notarius Lebel møter Jeanne og Simon Marwan for å lese opp testamentet etter deres mor Nawal, blir tvillingene overras-ket av to konvolutter – ett om faren de trodde var død og et annet om en bror de ikke visste eksisterte. De bestemmer seg for umiddelbart å reise til forfedrenes hjemland i Midtøsten for å jakte på san-nheten – nøkkelen til Nawals uforklar-lige stillhet og historien om familien som viser seg å være svært forskjellig fra den de kjente. Filmen ble Oscar-nominert til “Beste Utenlandske Film” i 2011.

Film på fransk og arabisk, tekstet på norsk / Varighet: 131 min Utgivelsesår: 2010 / Regi: Denis Villeneuve / Org. tittel: “Incendies”

 

«Vitus, l’enfant prodige»
torsdag 21. mars kl. 19:00
kr 60 + lett servering

vitus

Historien om Vitus er historien om et vidunderbarn som det stilles høye forventninger til. Han lever et krevende og ambisiøst liv etter foreldrenes ønske. Men Vitus, som han heter, bestemmer seg en dag for å gå bort fra det livsløpet foreldrene har lagt opp for han. Han vil følge sin egen “stjerne”.

Film på fransk, med engelsk tekst / Varighet: 120 min /Utgivelsesår: 2006 Regi: Fredi Murer

 

«Jimmy Rivière»
fredag 22. mars kl. 19:00
kr 60 + lett servering
og reggae DJ kveld etterpå fra 21:30

jimmy-riviere

Jimmy Rivière er en ung sigøynergutt som er både entusisastisk og nervøs – av og til for mye. Etter anmodning fra fellesskapet rundt han, konverterer han til pinsemenigheten og må gi opp sine to store interesser: Thai-boksing og Sonia. Men hvordan kan Jimmy avstå fra kampen som treneren hans prakker på han? Hvordan motstå tiltrekningen han føler mot Sonia?
Hvordan unngå å trosse sine egne, sin tro og sitt eget ønske om å bli en bedre mann? Disse spørsmålene utgjør kjernen i denne filmen. Det er en sterk og dyp fortelling om jakten på egen identitet og personlig engasjement.

Film på fransk, med engelsk tekst / Varighet: 90 min / Utgivelsesår: 2011/Regi: Teddy Lussi-Modeste

 

for mer info om Frankofonifestivalen se: www.france.no