Byvandring: Sterke damer på Grønland

olafiafernanda_nissenrubina_rana

Nordic Black Theatre og Oslo Museum / Interkulturelt Museum presenterer:

Byvandring: Sterke damer på Grønland
Fra 08.06.2013 14:00 til 08.06.2013 15:00
Sted Interkulturelt Museum
Bli med på byvandring på Grønland der de sterke damene Fernanda Nissen, Olafia Johannisdottir og Rubina Rana møter deg på vandringen. På hver sin måte har Fernanda, Olafia og Rubina hatt betydning for kvinners liv og rettigheter, og de har alle en tilknytning til Grønland. Tre elever ved Nordic Black Theatre spiller de tre foregangskvinnene.

Få et innblikk i de imponerende kvinnenes arbeid innen kvinnesak, politikk og fattigdomsbekjempelse.
Vandringen er et samarbeide mellom Nordic Black Theatre og Interkulturelt Museum.

Lørdag 8. juni kl. 14
Mandag 10. juni kl. 13
Tirsdag 11. juni kl. 17

Møtested: Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5
Varighet: Ca. 1 time
Skuespillere fra Nordic Black Theatre: Laura Shestopal, Danu Suntharasigamany og Mimmi Tamba
Regi: Nadir Guendoz fra Nordic Black Theatre

Byvandringen ledes av Grønlandslosen Bente Guro Møller

 

Grønland er en av Oslos mest flerkulturelle områder og her finner du også to av Oslos mest flerkulturelle kulturtilbud ; Nordic Black Theatre og Oslo Museums avdeling Interkulturelt Museum. Gjennom den teatrale byvandringen ” Kvinner underveis” ønsker vi å presentere de to institusjonene og området vi befinner oss i samtidig som vi markerer stemmerettsjubileet med møte med 3 markante kvinner.
På hver sin måte har Fernanda Nissen, Olafia Johannisdottir og Rubina Rana hatt betydning for kvinners liv og rettigheter og de har alle tre en tilknytning til Grønland. Tre elever ved Nordic Black Xpress gestalter de tre foregangskvinnene.

Vi starter vandringen i Tøyen bekken 5 (Interkulturelt Museum) og går til Grønland torg hvor vi treffer Olafia Johannisdottir (spilt av Mimmi Tamba) underveis til møte med Rubina Rana (spilt av Danu Sunthararasigamany) finner vi både en hinduistisk gudinne og historien om Islamic Cultur Center. Så gåDanur ferden tilbake til Grønlandsleiert, med glimt fra jødenes historie i området og blikk på dagens mangfold av butikker og bedrifter. Fernanda Nissen (spilt av Laura Shestopal) møter oss ved bygningen som lenge bar hennes navn . Hun deler av sine erfaringer som kvinnesakskvinne og stemmerettsforkjemper og tar oss med til Nordic Black Theatres Cafeteatret i Hollendergata. Hvordan det går når disse tre sterke damene møtes på teateret, blir en overraskelse.

Gå ikke glipp av denne dramatiske vandringen som ledes av seniorrådgiver Bente Guro Møller.

Medvirkende : Fra Nordic Black Express : Nadir Guendouz (Regissør) Mimmi Tamba, Danu Sunthararasigamany og Laura Shestopal

Vandringen gjennomføres 3 ganger i juni:
Lørdag 8. juni  kl 14.00
Mandag 10. juni kl 13.00
Tirsdag 11. juni  kl 17.00
Oppmøte alle dager : Tøyenbekken 5
Vandringen tar ca 1 time.

 

www.oslomuseum.no