NM – Finalen i poesi slam

Annonse_poesislam_LØRDAG

FINALE
Oslo 22. november
Caféteateret på Grønland
kl 19.00

Om NM i poesislam

Poesislam er en konkurranse som befinner seg i krysningspunket mellom poesiopplesning, hip-hop-battle, teatersport og stand-up. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på.

Poesislam kommer fra Chicago, USA. I 1984 startet bygningsarbeideren og poeten Marc Smith en poesiopplesningsserie på en jazzklubb i byen. Det spesielle med opplesningene var at ikke bare teksten, men også opptredenen stod sentralt. Disse opplesningene ble svært populære, og 25. juli 1986 gikk den første ordentlige poesislammen av stabelen. Det skjedde på jazzklubben Green Mill (et av Al Capones stam- og gjemmesteder), med terminologi fra baseball og bridge, og dommere fra publikum.

Norgesmesterskapet i poesislam begynte som et samarbeid mellom Foreningen !les og De norske bokklubbene i 2005. I dag er det imidlertid Foreningen !les som organiserer NM i poesislam. I tillegg er litteraturfestivalene Ordkalotten i Tromsø, Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Kapittel i Stavanger blant de faste arrangørene av delfinaler.

sjekk video-innføring til poesi slam her: http://foreningenles.no/poesislam/informasjonsfilm-om-poesislam