Kampenjazz: Kampen Soul Searchers & Ivan Mazuze Quartet

Søndag 23. mars

kl. 20:00 – kr 150/100

Dobbelkonsert!!

 

Kampen Soul Searchers

(Soulbandet til Kampen Skoles Musikkorps)

ivan mazuze

Ivan Mazuze Quartet

Ivan Mazuze: saksofoner

Jacob Young: gitar

Isildo Novela: bass

Marque Gilmore: trommer

Tradisjonen tro kommer ungdommene i Kampen Soul Searchers til Kampenjazz. Dette er et tilbud til medlemmer i Kampen Skoles Musikkorps fra 7. klassetrinn og oppover. Repertoaret er hovedsakelig tatt fra soul og storbandjazz. De har etter hvert opparbeidet seg en trofast skare av fans! Hvor hører soul hjemme, om ikke i kjerka?

Den andre konserten er med Ivan Mazuze Quartet. Kvartetten presenterer progressiv afrikansk jazz på sitt aller beste. Det er melodier med bakgrunn i det sørlige Afrika, blandet med vestafrikanske trommetradisjoner. Musikken er komponert av Ivan Mazuze med utgangspunkt i studier av tradisjonell afrikansk musikk og av jazz i en moderne setting. Musikken er også sterkt influert av det multikulturelle samspillet i kvartetten.

Siden 2009 har Mazuze, opprinnelig fra Mosambik og utdannet i Cape Town, vært basert i Norge. I 2012 ga han ut plata «Ndzuti», eller «skygge» på det sør-mosambikiske språket Xichangana. Musikerne i Ivan Mazuze Quartet har tidligere spilt med internasjonalt anerkjente artister som Manu Katche, Manou Gallo, Hermeto Pascoal, Omar Sosa og Bugge Wesseltoft.